Skip to main content

Φοροφυγάδες αναζητά το υπουργείο Οικονομικών

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται όσοι απασχολούνται σε δύο εργασίες και υποβάλλουν ψευδείς δηλώσεις, χωρίς να δηλώνουν τον δεύτερο μισθό τους.
Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται όσοι απασχολούνται σε δύο εργασίες και υποβάλλουν ψευδείς δηλώσεις, χωρίς να δηλώνουν το δεύτερο μισθό τους.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) προχωράει σε διασταύρωση των δηλώσεων παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ- Έντυπο Ε7) και των βεβαιώσεων αποδοχών για υπηρεσίες του Δημοσίου, οιοποίες υποβλήθηκαν στη ΓΓΠΣ και στις Εφορίες και αφορούν σε εισοδήματατου 2009.

Συγκεκριμένα η ΓΓΠΣ, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του οικονομικού έτους 2010, προχωράει πλέον στη διασταύρωση των παραπάνω πληροφοριών με τα στοιχεία που υποβάλλονται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ώστε να εντοπιστούν περιπτώσεις απόκρυψης πρόσθετου εισοδήματος ή αναληθούς βεβαίωσης κρατήσεων. Οι περιπτώσεις στις οποίες διαπιστώνονται διαφορές θα αποστέλλονται στην αρμόδια Εφορία για έλεγχο.

ZENITH