Skip to main content

«Φορτώθηκαν» με ευθύνες οι Θεσσαλονικιές του «Ποταμιού»

Ποιους τομείς αναλαμβάνουν η Χριστίνα Ταχιάου και η Κατερίνα Μάρκου στη νέα Βουλή.

του Τάσου Τασιούλα

Με πολλές και σημαντικές αρμοδιότητες «φορτώθηκαν» οι δυο Θεσσαλονικιές βουλευτίνες του «Ποταμιού», στο κοινοβουλευτικό έργο τους. Η Χριστίνα Ταχιάου (Α’ Θεσσαλονίκης) και η Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης) δηλώνουν ευχαριστημένες από τα αντικείμενα που ανέλαβαν, καθώς και οι δυο είχαν αντίστοιχες «προτιμήσεις».

Η κ. Ταχιάου έχει ως βασικά αντικείμενα τον Τουρισμό, αλλά και τα θέματα της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ενώ θα συμμετέχει και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή για τον Ελληνισμό της Διασποράς και στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Η κ. Μάρκου ανέλαβε τις κοινωνικές υποθέσεις, καθώς συμμετέχει στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέματα Υγείας και Εργασίας υπό την ευθύνη της. Επίσης συμμετέχει στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ στην αρμοδιότητά της εμπίπτουν και τα θέματα του υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Η κ. Ταχιάου, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr είχε προετοιμαστεί ειδικά για να αναλάβει τα ζητήματα του Τουρισμού, στα οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα το «Ποτάμι», ενώ και η κ. Μάρκου, λόγω και της εργασίας της σε φαρμακευτική εταιρεία, ήθελε να εμπλακεί στα εργασιακά ζητήματα, που αποτελούν πεδίο ενδιαφέροντός της.

ZENITH