Skip to main content

Φως στο τούνελ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Σε Διυπουργική Επιτροπή καταλήγει τελικά το βάρος της απόφασης για το σ/ν για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς οι κατηγορίες καταναλωτικών οργανώσεων για αναβλητικότητα, προκάλεσαν την παρέμβαση του
Σε Διυπουργική Επιτροπή καταλήγει τελικά το βάρος της απόφασης για το σχέδιο νόμου για την ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, καθώς οι κατηγορίες καταναλωτικών οργανώσεων για αναβλητικότητα προκάλεσαν την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να δρομολογηθεί η ψήφισή του.

Αναλυτικότερα,  το εν λόγω νομοσχέδιο, που αποτελεί και προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, έχει παρουσιασθεί από τον Δεκέμβριο 2009, ωστόσο η γνωμοδότηση της ΕΚΤ προκάλεσε κώλυμα.

Η ηγεσία του ΥΠΟΙΑΝ τροποποίησε το σχέδιο νόμου στη βάση των παρατηρήσεων της ΕΚΤ και το έστειλε προς υπογραφή στα συναρμόδια υπουργεία, ωστόσο οι υπογραφές δεν προχώρησαν, καθώς παρενέβη η αντιπροεδρία της κυβέρνησης, αποφασίζοντας να υπάρξει περαιτέρω εξέταση των επιπτώσεων στο τραπεζικό σύστημα.

Κατόπιν τούτου μεγάλος αριθμός ενώσεων καταναλωτών τους τελευταίους τέσσερις μήνες συγκέντρωσαν περίπου 3.000 υπογραφές φυσικών προσώπων, ενώ απέστειλαν σειρά επιστολών προς το γραφείο του πρωθυπουργού, ζητώντας την άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου.

Υπό τις αυξανόμενες πιέσεις, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε τη σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία θα αποφασίσει για τις τελικές αλλαγές στο σχέδιο νόμου.

ZENITH