Skip to main content

Φωτιά στην τιμή της βενζίνης από αύριο

Το φράγμα του 1,5 ευρώ θα σπάσει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, λόγω της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ. Λουκέτο έβαλαν 40 πρατήρια υγρών καυσίμων στο νομό Θεσσαλονίκης από τις αρχές του έτους.
Περίπου κατά τρία λεπτά το λίτρο αναμένεται να αυξηθεί από αύριο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, λόγω της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ από 21% στο 23%, όπως αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», Θέμης Κιουρτζής. Έτσι, στη Θεσσαλονίκη η τιμή της αμόλυβδης θα σπάσει το φράγμα του 1,50 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο κίνησης αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,4 λεπτά το λίτρο και θα φτάσει περίπου το 1,30 ευρώ.

Παράλληλα, όπως δηλώνει ο κ. Κιουρτζής, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1091 της 14ης Ιουνίου 2010, οι αποδείξεις εκδίδονται κανονικά από τα πρατήρια υγρών καυσίμων και για συναλλαγές μέχρι 300 ευρώ έχουν τη θέση τιμολογίου, ενώ για όσους προμηθεύονται καύσιμα άνω των 300 ευρώ εκδίδεται κανονικό τιμολόγιο με τα στοιχεία του πελάτη. «Πρόκειται για μία πολύ θετική κίνηση, καθώς έτσι πιστοποιείται η συναλλαγή και δεν υπάρχουν υπερτιμολογήσεις και κλοπή ΦΠΑ», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Λουκέτο» σε 40 πρατήρια

Λουκέτο έβαλαν 40 πρατήρια υγρών καυσίμων στο νομό Θεσσαλονίκης από τις αρχές του έτους, ενώ μέχρι το τέλος του 2010 τουλάχιστον 70 ακόμη αναμένεται να κλείσουν, σύμφωνα με τον κ. Κιουρτζή. «Η αγορά καταγράφει μία τρομερή πτώση, που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί. Τα πρατήρια κλείνουν αφήνοντας τεράστια χρέη και πολλοί εργαζόμενοι χάνουν τη θέση τους», υπογραμμίζει ο κ. Κιουρτζής, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία των διυλιστηρίων του νομού, στο πεντάμηνο ο τζίρος των πρατηρίων έχει μειωθεί κατά περίπου 20%.

ZENITH