Skip to main content

Φωτιές σε Αττική και Εύβοια

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στις εστίες του Μικροχωρίου και του Βαρνάβα, με τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής να δηλώνει ότι η μάχη θα συνεχιστεί και τη νύχτα, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες
Σε δυο εστίες -στο Μικροχώρι και βόρεια του Βαρνάβα- επικεντρώνεται πλέον το έργο κατάσβεσης της πυροσβεστικής, σύμφωνα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος Στέλιο Στεφανίδη. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπαρχηγού, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι η μάχη με τις φλόγες θα σταματήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μικρές διάσπαρτες εστίες φωτιάς παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα στο Μικροχώρι και γρήγορα επεκτάθηκε μέχρι τον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι.

Εκκενώθηκαν γρήγορα οι οικισμοί Ρουμελιώτικα, Αϊ Γιάννης και Κολιγιώργα, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος Βαρνάβα - Καπανδριτίου.

Σε διακοπές ρεύματος προληπτικά προχώρησε η ΔΕΗ σε Καπανδρίτι και Βαρνάβα, για λόγους ασφαλείας. Πάντως, ο υπεύθυνος Τύπου της ΔΕΗ δήλωσε ότι τα συνεργεία της έχουν αποκαταστήσει ζημίες στο Λαύριο, και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνει πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Εντωμεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε έκταση μεταξύ Αναβύσσου και Λαυρίου. Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στο όρος Πάρνωνα στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας.

Φωτιά στον Μαραθώνα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι και σε δασική έκταση στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Επί τόπου βρίσκονται 11 οχήματα της πυροσβεστικής με 33 άνδρες.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λαύριο

Καλύτερη είναι η εικόνα για τη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Πουντα Zέζα στο Λαύριο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει διασπαστεί σε μικρές εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Όπως διευκρινίστηκε από την Πυροσβεστική, δεν εκκενώθηκε τελικά η κατασκήνωση του υπουργείου Γεωργίας, ωστόσο κάηκε ένα ακατοίκητο σπίτι στον οικισμό Λιμάνι Πασά. Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή σπεύδει επίσης ένα πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων της ΕΜΑΚ.

Κλειστή παραμένει η οδός Αθηνών - Σουνίων στο 54ο χλμ., ενώ η κίνηση των οχημάτων διοχετεύεται σε παρακαμπτήριους δρόμους. Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της Olympic Marine στο 77ο χιλιόμετρο της Αθηνών – Σουνίου.

Φωτιά στην Ανάβυσσο

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα και στην περιοχή ΚΤΕΟ στην Ανάβυσσο. Επί τόπου βρίσκονται περίπου 30 πυροσβέστες.

Πυρκαγιά στα όρια Λακωνίας-Μεσσηνίας

Πριν από λίγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά και είναι σε εξέλιξη, στα όρια των νομών Λακωνίας - Μεσσηνίας στον Άγιο Νίκωνα Μάνης.

Η πυρκαγιά καίει αγροτική και δασική έκταση και σπεύδουν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Αρεόπολη και την Καλαμάτα, ενώ δύο αεροσκάφη Πετζετέλ από το αεροδρόμιο της Τρίπολης επιχειρούν από αέρος.

Πυρκαγιά στην Εύβοια

Φωτιά εκδηλώθηκε και σε περιοχή του όρου Δίρφυ στην Εύβοια, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Τελευταία ενημέρωση: 20:20

ZENITH