Skip to main content

Φωτίου: Δεν θα συναινέσουμε στον πυρήνα του μνημονίου

Την πεποίθηση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει στον «πυρήνα» του μνημονίου, εξέφρασε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Την πεποίθηση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει στον «πυρήνα» του μνημονίου, χωρίς να προσδιορίζει εάν αυτός αγγίζει το 30% που έθεσε ως όριο ο Γιάννης Βαρουφάκης, εξέφρασε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σήμερα, η κ. Φωτίου ανέφερε πως «στη Βουλή χθες μας κατηγόρησαν για κωλοτούμπα, ότι δηλαδή τι σημαίνει αυτό το 30-70 που λέει ο υπουργός Οικονομικών. Μας κατηγορούν ότι πάμε να καταπιούμε το μνημόνιο δηλαδή αυτό που υποσχεθήκαμε στο λαό ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω. Τι υποσχεθήκαμε; Υποσχεθήκαμε ότι όλα αυτά τα μέτρα του μνημονίου στα οποία εμμένουμε και ρήμαξαν την οικονομία και τον ελληνικό λαό δεν πρόκειται να συναινέσουμε».

«Αυτός είναι ο πυρήνας του μνημονίου, αν ο κ. Βαρουφάκης το εκτιμά ποσοτικά 30-70 εγώ δεν θα μπω σε αυτά γιατί δεν τα ξέρω, αλλά τον πυρήνα του μνημονίου, εργασιακές σχέσεις, όλα όσα έχουμε εξηγήσει στο λαό ένα ένα, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κλπ δεν κάνουμε πίσω γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω», επισήμανε.

Εξέφρασε παράλληλα την κυβερνητική αισιοδοξία εν όψει Eurogroup «διότι αυτό που πηγαίνουμε αυτή τη στιγμή να συζητήσουμε την Τετάρτη είναι ένα τόσο λογικό πρόγραμμα, τόσο ενδιαφέρει τους δανειστές διότι λέει ακριβώς ότι εμείς είμαστε η εγγύηση για να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά και να βρούμε το ελλείπον χρήμα, μεγάλο ελλείπον χρήμα από τα κρατικά ταμεία, για να σπάσουμε το τρίγωνο της διαπλοκής, είμαστε η μόνη εγγύηση της Ευρώπης».

Συνέχισε, δε, υπογραμμίζοντας πως «θέλει ο σκληρός πυρήνας να ηττηθούμε, θέλει να ηττηθούμε πολιτικά» γιατί, όπως τόνισε, «οικονομικά ξέρει ότι μόνο η δική μας πρόταση μπορεί να δώσει πίσω τα λεφτά στους Ευρωπαίους πολίτες που μας δάνεισαν και διότι εμείς λέμε όχι άλλα δάνεια, κανείς δεν πλήρωσε με δάνεια χρωστούμενα πράγματα».

ZENITH