Skip to main content

Φουντώνουν τα σενάρια για τραπεζικές συγχωνεύσεις

Πριν καλά - καλά στεγνώσει το «μελάνι» από το χθεσινό ρεπορταζ της Voria.gr σχετικά με το ενδεχόμενο νέου κύκλου συγκέντρωσης του τραπεζικού συστήματος, νέα επεισόδια ήρθαν να προστεθούν στο σήριαλ τω
Πριν καλά - καλά στεγνώσει το «μελάνι» από το χθεσινό ρεπορταζ της Voria.gr σχετικά με το ενδεχόμενο νέου κύκλου συγκέντρωσης του τραπεζικού συστήματος, νέα επεισόδια ήρθαν να προστεθούν στο σήριαλ των ημερών.

Συγκεκριμένα, νεότερα ρεπορτάζ, που δημοσιεύονται σε σημερινά ενημερωτικά sites, επαναφέρουν στο προσκήνιο το σενάριο της προσέγγισης μεταξύ Εμπορικής - Eurobank EFG, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας μόλις το περασμένο Σαββατκύριακο κι απ΄ ό,τι φαίνεται πολύ δύσκολα θα αποσυρθεί. Η Εμπορική, πάντως, αναμένεται ότι θα απασχολήσει την επικαιρότητα και στο μέλλον, αν κι από την πλευρά της Credit Agricole, η οποία είναι σήμερα ο βασικός της μέτοχος, διαβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει σχέδιο αποεπένδυσης. Τουλάχιστον για την επόμενη τριετία.

Η ιστορία όμως έχει αρχίσει σε επίπεδο σεναριολογίας κι αυτό είναι που «μετράει». Το πιθανότερο είναι ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα «ανθίσουν» κι άλλα ανάλογα σενάρια, καθώς, όπως είπε πρόσφατα και ο κ. Μ. Σάλλας, το θέμα των συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο είναι πάντα στην επικαιρότητα.

ZENITH