Skip to main content

Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής η Χαραλαμπίδου

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η μόνη Θεσσαλονικιά στο νέο προεδρείο της Βουλής. Τι είπε για τη συνεδρίαση της ΚΟ. Τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου, τι θα γίνει με τη Χρυσή Αυγή. Μάλλο

του Τάσου Τασιούλα

Τρίτη αντιπρόεδρος της Βουλής αναλαμβάνει η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, από αύριο το απόγευμα, όταν θα γίνουν και οι τυπικές ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το προεδρείο της Βουλής, όπως και όλων των κομμάτων, ολοκληρώθηκε και αύριο το πρωί θα γίνει η εκλογή της προέδρου του Σώματος, που θα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ το απόγευμα θα εκλεγεί και το υπόλοιπο προεδρείο.

Συνολικά το προεδρείο της Βουλής, που εκλέγεται από τα μέλη της, απαρτίζεται από τον πρόεδρο, επτά αντιπροέδρους, τρεις κοσμήτορες και έξι γραμματείς.

Οι προτάσεις των κομμάτων θα γίνουν δεκτές, όπως είθισται, εκτός από την πρόταση της Χρυσής Αυγής, που ως δεύτερο σε δύναμη κόμμα της αντιπολίτευσης έχει δικαίωμα εκλογής του πέμπτου αντιπροέδρου.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός της κ. Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο της Βουλής, περιλαμβάνουν για Α’ αντιπρόεδρο τον Αλέξη Μητρόπουλο, για Β’ τον Γιάννη Μπαλάφα και για Γ’ τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Η κ. Χαραλαμπίδου τόνισε πως «η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι τιμητική στο πρόσωπό μου. Το κλίμα είναι ενθουσιώδες και συγκινητικό αν σκεφτεί κάποιος τον κόσμο που πλέον είναι στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας».

Για κοσμήτορες ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τους Νάσο Αθανασίου και Γιώργο Πάντζα και για γραμματείς της Βουλής την Παναγιώτα Δριτσέλη, τη Δανάη Τζίκα, τον Ζήση Ζάννα και τον Βασίλη Τσίρκα.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Χρήστος Μαντάς και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νίκος Φίλης, Θανάσης Πετράκος και Όλγα Γεροβασίλη. Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Κώστας Αθανασίου και συντονιστής ΕΚΚΕ ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Δ’ αντιπρόεδρος από τη ΝΔ θα είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ ΣΤ’ θα είναι ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι και Ζ’ ο Γιάννης Λαμπρούλης από το ΚΚΕ. Η ΝΔ θα ορίσει επίσης έναν κοσμήτορα και έναν γραμματέα. Έναν αντιπρόεδρο και έναν γραμματέα δικαιούται η Χρυσή Αυγή, όμως αναμένεται τα υπόλοιπα κόμματα να καταψηφίσουν τις όποιες προτάσεις της, όπως άλλωστε έκαναν και στην προηγούμενη Βουλή.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναμένεται να αρχίσουν είτε το απόγευμα του Σαββάτου, είτε πιθανότερα το πρωί της Κυριακής.

ZENITH