Skip to main content

Γ. Μαγκριώτης: «Ανοχύρωτη» πόλη η Θεσσαλονίκη

Tην ΕΥΔΕ Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ιωάννης Μαγκριώτης.
Tην ΕΥΔΕ Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ιωάννης Μαγκριώτης, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των αντιπλημμυρικών έργων στη Θεσσαλονίκη και για τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υποδομών.

«Περιορισμένος αριθμός αντιπλημμυρικών έργων έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα από τα προβλεπόμενα στο Μaster Plan που ολοκληρώθηκε το 2003. Είναι ανάγκη να ολοκληρωθούν οι μελέτες, να απεμπλακούν από προβλήματα έργα που είναι σε εξέλιξη και να ξεκινήσει η κατασκευή όσων ακόμη εκκρεμεί η χρηματοδότησή τους», δήλωσε μετά από την επίσκεψη ο κ. Μαγκριώτης.

Τόνισε δε πως «η Θεσσαλονίκη είναι σε μεγάλο βαθμό «ανοχύρωτη πόλη», εάν υπάρξουν ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων. Μερικά δείγματα προβλημάτων είχαμε τους προηγούμενους μήνες».

Δεδομένου ότι για την αντιπλημμυρική προστασία αρμοδιότητες έχουν και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπως και η Νομαρχία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Μαγκριώτης ζήτησε στο αμέσως προσεχές διάστημα κοινές συναντήσεις με τους φορείς που έχουν στην ευθύνη τους τμήματα της αντιπλημμυρικής προστασίας για την αποφυγή αλληλοεπικαλύψεων και το συντονισμό των δράσεων.

Επεσήμανε ακόμη την ανάγκη επιτάχυνσης των έργων για την ύδρευση και αποχέτευση της πόλης, γιατί πολλές υποδομές είναι σε οριακό σημείο.

Αύριο Τρίτη στις 12:00 ο κ. Μαγκριώτης θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη και στη 13:30 θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στη στάση Πανεπιστημίου.

Εν συνεχεία, ο κ. Μαγκριώτης θα επισκεφθεί το Νομό Φλώρινας και συγκεκριμένα στις 16:30 τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού «Νίκη - Φλώρινα - Κοζάνη» και στις 17:30 τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού «Σιάτιστα - Ιεροπηγή - Κρυσταλλοπηγή».

Μεθαύριο, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009, ο κ. Μαγκριώτης θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην Καστοριά, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 97η επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό.

ZENITH