Skip to main content

Γ. Παπανδρέου:«Τέλος στις προκλητικές αμοιβές των γκόλντεν μπόϊς»

«Τέρμα τα ψέματα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αποφασισμένος να βάλει τέλος στις προκλητικές αμοιβές των «γκόλντεν μπόϊς».
«Τέρμα τα ψέματα», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εμφανιζόμενος αποφασισμένος να βάλει τέλος στις προκλητικές αμοιβές των «γκόλντεν μπόϊς».

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα τελειώσουν τα ψέματα και με νομοθετικές και θεσμικές πρωτοβουλίες «η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στη καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου και στο προκλητικό καθεστώς της αναιτιολόγητης κατασπατάλησης των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων, αλλά θα αποτραπούν και στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα».

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, οι αμοιβές των στελεχών επιχειρήσεων του δημοσίου, είτε αυτές είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο είτε δεν είναι, αλλά το δημόσιο έχει σημαντικό λόγο και μπορεί να παρεμβαίνει, θα ορίζονται με συγκεκριμένες αρχές. Της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της δικαιοσύνης. Παράλληλα, όλες οι αποφάσεις με τις αμοιβές θα αναρτώνται στο διαδίκτυο».

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «πραγματική πρόκληση» το καθεστώς αυτό, «που ενέκρινε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, με την επίκληση για δήθεν προσαρμογή του συστήματος στους κανόνες της αγοράς» και σημείωσε πως «αυτό εμείς θα το αλλάξουμε πολύ σύντομα. Οι υπέρογκες αμοιβές είναι αναιτιολόγητες, είναι σπατάλη του δημόσιου χρήματος είναι προσβολή του κοινού αισθήματος».

Κλείνοντας την πρωτολογία του, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι το καθεστώς αυτό θα αφορά και τις ΔΕΚΟ. «Τα ψέματα τελείωσαν για εμάς, τελείωσαν. Οι ΔΕΚΟ πρέπει να λειτουργούν για το δημόσιο συμφέρον», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, σημείωσε ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης αν κάνει πράξη τις εξαγγελίες αυτές, ενώ ζήτησε να μπει πλαφόν στις προκλητικές αμοιβές των «γκόλντεν μπόις», που ξεπερνούν, όπως είπε, ακόμα και αυτές του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά να αναρτηθούν άμεσα και στο διαδίκτυο.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε φραστικά στον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Τάκη Αράπογλου, κατηγορώντας τον ότι «ενθυλακώνει 1 εκ ευρώ το χρόνο, όσα δηλαδή παίρνουν 200 παιδιά των stage ή ένα ολόκληρο χωριό».

«Πρέπει να καταργήσουμε αυτό το εξωφρενικό καθεστώς, που συμβαίνει με την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και που έκοψε το χαμόγελο του υπουργού Οικονομίας από τον κ. Αλμούνια. Είναι απαράδεκτο την ώρα που εμείς πτωχεύουμε να έχουμε στελέχη με ένα εκ. ευρώ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ «επιτέθηκε» και στον πρόεδρο της ΕΡΤ, Χρήστο Παναγόπουλο, προτείνοντας να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, που θα διερευνήσει όλα όσα συνέβησαν στη Δημόσια Τηλεόραση τα προηγούμενα χρόνια.

Μίλησε, ακόμα, για προκλητικές αμοιβές των κυρίων Π. Βουρλούμη (ΟΤΕ), Αθ. Αθανασόπουλου (ΔΕΗ) και Χρ. Χατζηεμανουήλ (ΟΠΑΠ).

Τέλος, άσκησε έντονη κριτική για τον τρόπο επιλογής των γενικών γραμματέων των υπουργείων, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό του ελληνικού λαού» και «δημιουργία ψεύτικων ελπίδων».

«Ανοίγουμε τον δρόμο της διαφάνειας. Δεν υπάρχει περίπτωση να συγκαλύψουμε τίποτα. Να τελειώνουν αυτά, όπως πρέπει να τελειώνουν και τα υπονοούμενα. Δεν αποκλείουμε κανέναν. Όλους τους αξιολογούμεν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και αυτό θα κάνουμε σε όλους τους τομείς. Με αυτές τις δεσμεύσεις θα προχωρήσουμε», απάντησε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι υπάρχουν απαράδεκτες καταστάσεις και πρακτικές στο δημόσιο τομέα, που θα αλλάξουν, ενώ σημείωσε ότι ακόμα μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καταγραφή των φορέων και των επιτροπών του κράτους ή των μισθών, που δίνονται στις διάφορες διοικήσεις και στους υπαλλήλους.

«Είναι ένα τεράστιο έργο που γίνεται, γιατί για το πώς λειτουργεί ως κράτος δεν έχουμε πουθενά καταγραφή», πρόσθεσε.

Κλείνοντας τη δευτερολογία του, ο κ. Παπανδρέου κατέληξε: «Σε δείγματα αδιαφάνειας και σπατάλης των χρημάτων του ελληνικού λαού, εμείς λέμε τέρμα. Λέμε όλα για όλους με ανοιχτές διαδικασίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH