Skip to main content

Γ. Πεταλωτής: Μακρόπνοο σχέδιο προς όφελος των αγροτών

Σε συστράτευση για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα, κάλεσε τον αγροτικό κόσμο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Σε συστράτευση για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα κάλεσε τον αγροτικό κόσμο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Επεσήμανε ότι στις πραγματικές ανάγκες των αγροτών η κυβέρνηση απαντά με μακρόπνοο σχέδιο και σοβαρές και μόνιμες προτάσεις.

«Δεν πάμε σε “μπαλώματα”, μερεμέτια και ευκαιριακές επιδοματικές πολιτικές αμφιβόλου νομιμότητας, όπως στο παρελθόν, αλλά δουλεύουμε όλοι μαζί για πραγματικές, μόνιμες λύσεις, για την αναδιάρθρωση της αγροτικής οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη υπό τον κ. Θ. Πάγκαλο για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και ερωτηθείς αν υπάρχουν δύο γραμμές για την αντιμετώπιση των μπλόκων, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι υπάρχει «μία και ξεκάθαρη γραμμή στην κυβέρνηση», εξηγώντας ότι πρόκειται για αυτήν που έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κι η υπουργός Ανάπτυξης.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έχει διαπιστώσει κινήσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως η ΝΔ και το ΚΚΕ, που να υποδαυλίζουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «τα κόμματα είναι υπεύθυνα για τη στάση τους, ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται και τις πολιτικές και τις τακτικές των κομμάτων, αντιλαμβάνεται ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία το να παίζουν μικροπολιτικά, όχι απλώς δεν βγάζει πουθενά, αλλά είναι μεγάλη ζημία για τον τόπο».

Επιπλέον, ερωτηθείς αν στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, να υπάρξει «μέτωπο» απέναντι στο ΚΚΕ και τους αγροσυνδικαλιστές της ΝΔ, ο εκπρόσωπος τόνισε: «Δεν έχουμε μέτωπο κατά κάποιων κομμάτων, έχουμε μέτωπο κατά αυτών που δημιουργούν προβλήματα, σε συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για τη χώρα μας και η καλύτερη απάντηση είναι η πολιτική μας, την οποία ξεδιπλώνουμε μέρα με τη μέρα και την εφαρμόζουμε».

Θετικά δείγματα από αγορές - εταίρους

«Άρχισαν να φαίνονται κάποια θετικά σημεία και δείγματα και από τις αγορές και από τους εταίρους μας, γιατί προκύπτει και εμπεδώνεται σε όλους ότι αυτή η κυβέρνηση δουλεύει με αξιοπιστία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Κληθείς να σχολιάσει γιατί η κυβέρνηση δηλώνει «ικανοποιημένη» μετά τον «πανάκριβο» δανεισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Το ότι μπορέσαμε και δανειστήκαμε αυτό το ποσό το οποίο είχαμε βάλει στόχο και μάλιστα με πολλαπλάσια προσφορά, αυτό από μόνο του είναι ένα θετικό βήμα. Το spread είναι πανάκριβο, αυτό, όμως, προέρχεται από την άσχημη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και το τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας. Αυτό προσπαθούμε να αναπληρώσουμε».

Ερωτηθείς σχετικά υπογράμμισε ακόμη ότι «σαφώς και ισχύει αυτό που δήλωσε ο πρωθυπουργός, ότι μόνοι μας λύνουμε τα προβλήματα μας, όπως και σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό μόνοι μας τα δημιουργήσαμε, άρα δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από κάποιους εκτός Ελλάδας να λύσουν τα προβλήματά μάς».

Σημείωσε δε ότι από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχει και η αλληλεγγύη από τους ευρωπαίους εταίρους.

Για συνάντηση πρωθυπουργού - Προβόπουλου

«Ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας με τις γνωστές, σημαντικές του αρμοδιότητες, άρα είναι απολύτως λογικό αυτή τη χρονική συγκυρία να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού μαζί του, για τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Για τα εργασιακά

«Με αυτά τα σχέδια νόμου που φέρνουμε, καταργούμε τον εργασιακό μεσαίωνα που υπάρχει σε μεγάλο επίπεδο και βαθμό και με αυτές τις δραστικές ενέργειες βελτιώνουμε τις εργασιακές σχέσεις, ώστε να μπορεί να υπάρχει κοινωνική συνοχή και ειρήνη». Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας Αν. Λοβέρδου.

Για την πρόσκληση Παπανδρέου στον Ερντογάν

«Η πρόσκληση ήδη έχει απευθυνθεί μέσω της επιστολής που έχει επιδοθεί στην τουρκική κυβέρνηση και η ημερομηνία είναι θέμα της διπλωματικής οδού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς πότε θα καλέσει ο πρωθυπουργός τον Τούρκο ομόλογό του στην Αθήνα.

Για σύσταση διακομματικής υποεπιτροπής για θέματα Εθνικής Άμυνας

«Πάρα πολύ σημαντική» για την οικονομία και την εμπέδωση της διαφάνειας, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τη σύσταση - μετά από πρωτοβουλία του κ. Ευ. Βενιζέλου και απόφαση του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου - διακομματικής υποεπιτροπής της Βουλής, αρμόδιας επί θεμάτων Εθνικής Άμυνας. Η υποεπιτροπή θα υποστηρίζει τη διαρκή επιτροπή Εθνικής Άμυνας και θα εγγυάται τη διαφάνεια στον «ευαίσθητο» τομέα των δημοσίων δαπανών για τα εξοπλιστικά προγράμματα, πρόσθεσε.

ZENITH