Skip to main content

Γαλλία: Έληξε η ομηρία στο Παρίσι

Ο δράστης της ομηρίας σε προάστιο του Παρισιού συνελήφθη, ενώ οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι. Δεν πρόκειται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, για υπόθεση που συνδέεται με τζιχαντιστές.

Έληξε χωρίς απρόοπτα η υπόθεση ομηρίας σε ταχυδρομείο της περιοχής Κολόμπ στο Παρίσι. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο δράστης συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία και οι όμηροι, των οποίων ο αριθμός δεν είναι ακόμη επισήμως γνωστός, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης, ο  οποίος έφερε ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και χειροβομβίδες, κρατούσε τουλάχιστον δύο με πέντε ομήρους.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επίσης, ο άνδρας είναι γνωστός στην αστυνομία από υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου ενώ δεν υπάρχει σε αυτό το στάδιο καμία ένδειξη ότι η υπόθεση συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις τζιχαντιστών την περασμένη εβδομάδα.

Πληροφορείες κάνουν λόγο για ψυχολογικά διαταραγμένο άντρα που πέρασε μόλις μια ερωτική απογοήτευση.

Φαίνεται πως όλοι οι πελάτες κατάφεραν να διαφύγουν και οι όμηροι είναι υπάλληλοι του ταχυδρομείου.

Ο άνδρας εισέβαλε στο ταχυδρομείο λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι τοπική ώρα (2 μ.μ. ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με γαλλικά δίκτυα που επικαλούνται ανώνυμες πηγές, ο δράστης «τηλεφώνησε στην αστυνομία λέγοντας ασυναρτησίες», ενώ επισημαίνεται πως δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί από το εσωτερικό του κτηρίου.

ZENITH