Skip to main content

Γαλλία: Εξετάζει αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης

Η γαλλική κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από το υφιστάμενο όριο των 60 ετών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας της χώρας.
Στο χορό των σκληρών δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων μπαίνει η μία ευρωπαϊκή χώρα μετά την άλλη, υπό το βάρος των συστάσεων του ΔΝΤ ή υπό στην σκιά της απειλής για επέκταση της κρίσης χρέους και στις δικές τους οικονομίες. Μετά την Ελλάδα, τη Βρετανία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ιταλία, τη σκυτάλη παίρνει η Γαλλία. Η γαλλική κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από το υφιστάμενο όριο των 60 ετών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας της χώρας, Eric Woerth, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων, ο Woerth ανέφερε: «Είναι λογική επιλογή για την κυβέρνηση. Θα προχωρήσουμε σε αύξηση της νόμιμης ηλικίας (συνταξιοδότησης)».

Μιλώντας στο γαλλικό κανάλι LCI σημείωσε ότι δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για τα νέα όρια, ενώ πρόσθεσε ότι «καθώς αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής, είναι λογικό να παραταθεί και ο εργασιακός βίος».

Η κίνηση ωστόσο για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις από τα γαλλικά συνδικάτα.

ZENITH