Skip to main content

Γαλλικό ενδιαφέρον για ΟΣΕ

Ελληνογαλλική συμφωνία στον τομέα των σιδηροδρόμων υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα και τον Γάλλο ομόλογό του, Ντομινίκ Πισερό.
Ελληνογαλλική συμφωνία στον τομέα των σιδηροδρόμων υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα και τον Γάλλο ομόλογό του Ντομινίκ Πισερό.

Αναλυτικότερα, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν σε ζητήματα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών σιδηροδρόμων, καθώς και στην εκμετάλλευση του σιδηροδρομικού δικτύου, των μεταφορών και τον σιδηροδρομικών υπηρεσιών.

Ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη συνεργασία της ΕΡΓΟΣΕ με αντίστοιχες γαλλικές εταιρείες για τηνανάπτυξη και κατασκευή έργων στον τομέα των υποδομών του ΟΣΕ, όπως καιγια την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη χώρα μας στο εμπορευματικό κέντρο του Πειραιά, τοαντίστοιχο σχεδιαζόμενο στη Θεσσαλονίκη, όπως και για το αεροδρόμιο στοΚαστέλι, και τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού.

ZENITH