Skip to main content

Γαλλογερμανική στήριξη στα ελληνικά οικονομικά μέτρα

Η Ελλάδα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση διεξόδου από την κρίση, δήλωσαν οι υφυπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γαλλίας και Γερμανίας, μετά τη συνάντησή τους το μεσημέρι με τον Φίλιππο Πετσάλνικο.
Η Ελλάδα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση διεξόδου από την κρίση, δήλωσαν οι υφυπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας, Πιερ Λελούς και Βέρνερ Χόφνερ, μετά τη συνάντησή τους το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί τόνισαν ότι η κοινή επίσκεψή τους στη χώρα μας, σήμερα και αύριο, αποτελεί μήνυμα αλληλεγγύης της Γαλλίας και της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

«Θέλουμε να δείξουμε», σημείωσαν, «την αποφασιστικότητα μας να συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα την οποία θεωρούμε αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας».

Διευκρίνισαν, δε, ότι δεν είναι μόνο η συμπαράσταση σε μία φίλη χώρα που υπαγορεύει την αλληλεγγύη, αλλά και η ευθύνη στήριξης του κοινού νομίσματος, του ευρώ.

«Όλοι στηρίζουμε όλους, σε μία κοινή υπόθεση», κατέληξαν προσθέτοντας ότι και οι δικές τους χώρες, όπως και άλλες εκτός ευρώ (π.χ. Βρετανία) αναγκάστηκαν να πάρουν επώδυνα οικονομικά μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι είχε την ευκαιρία για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τα ευρωπαϊκά θέματα, κατά την οποία ενημέρωσε τους δύο υπουργούς για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της κοινωνίας, να βγει η χώρα από την κρίση.

«Η ΕΕ μπορεί και πρέπει να έχει μέλλον, αφού συντονίσουμε όλοι τις προσπάθειές μας προς τον ίδιο σκοπό τη σταθερότητα και την ανάπτυξη», είπε. Η ισχυρή οικονομία, τόνισε, δεν αφορά μόνο τις κυβερνήσεις, αλλά και τους λαούς.

Συνάντηση με Λούκα Κατσέλη

Η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και η προώθηση του νέου αναπτυξιακού νόμου αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης που είχε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη με τους δύο αξιωματούχους.

Η συνάντηση έγινε στη Βουλή και διήρκεσε περίπου μισή ώρα, καθώς στη συνέχεια η υπουργός αναχώρησε για να συμμετάσχει στο υπουργικό συμβούλιο.

18:41

ZENITH