Skip to main content

Γέφυρα... αντί υποθαλάσσιας αρτηρίας στον Θερμαϊκό

Την άνοιξη θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την εκπόνηση μελέτης με στόχο τη δημιουργία της υποθαλάσσιας αρτηρίας Θεσσαλονίκης, όπως δηλώνει στη Voria.gr, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δι
του Αλέξανδρου Μητάκη
mitakis@voria.gr

Την άνοιξη θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την εκπόνηση μελέτης με στόχο τη δημιουργία της υποθαλάσσιας αρτηρίας Θεσσαλονίκης, όπως δηλώνει στη Voria.gr ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.

«Στόχος μας είναι να κλείσει ο εσωτερικός δακτύλιος της Θεσσαλονίκης. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τη δημιουργία υποθαλάσσιας αρτηρίας, είτε με τη δημιουργία γέφυρας είτε με συνδυασμό των δύο», υπογραμμίζει ο υφυπουργός.

Προκειμένου να εκπονηθεί η νέα μελέτη- η οποία θα βασιστεί στα νέα οικονομικά δεδομένα- ο κ. Μαγκριώτης εξηγεί ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαιτησίας του παλαιού έργου και να λυθούν τα προβλήματα, όπως ορίζει ο νόμος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάδοχος κοινοπραξία «Θερμαϊκή Οδός» διεκδικεί από το ελληνικό κράτος το ποσό των 130 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για την μη υλοποίηση της σύμβασης που είχε υπογραφεί με το δημόσιο τον Οκτώβριο του 2006.

Ο κ. Μαγκριώτης υπολογίζει ότι η νέα μελέτη θα διαρκέσει περίπου ενάμιση χρόνο και θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους οικονομικούς φορείς της πόλης, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το είδος του έργου.

ZENITH