Skip to main content

«Γέφυρα για τη σωτηρία της χώρας τα έκτακτα μέτρα»

Αναγκαία προκειμένου σωθεί η Ελλάδα χαρακτήρισε τα έκτακτα δημοσιονομικά μέτρα ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Αναγκαία προκειμένου να σωθί η Ελλάδα κια ακολούθως να προχωρήσουν οι αναπτυξιακές πολιτικές της κυβέρνησης, χαρακτήρισε τα έκτακτα δημοσιονομικά μέτρα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. «Τα άμεσα έκτακτα μέτρα είναι η ισχυρή γέφυρα για να περάσουμε σε μεγάλες αλλαγές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «βρισκόμαστε στη δίνη μιας κρίσης που είναι σεεξέλιξη, και όμοιά της δεν έχουμε ζήσει. Θαξεπεράσουμε τον κάβο και οι προσπάθειές μας θα φέρουν αποτέλεσμα».

«Οιστόχοι μας για μια Ελλάδα διαφορετική είναι σήμερα πιο ζωντανοί, πιοεπιτακτικοί, εθνικά αναγκαίοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι«δυστυχώς δικαιωθήκαμε ιστορικά και πανηγυρικά για τις ασθένειες τουπολιτικού συστήματος, του δημόσιου τομέα, του παραγωγικού καικοινωνικού μοντέλου. Αυτά εξέθεσαν την Ελλάδα στους άγριους ανέμους μιας φοβισμένης και κερδοσκοπικής παγκόσμιας αγοράς».

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτές τις μέρες «πρακτικές του παρελθόντος, αλλά και εγκληματικές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης μάς υποχρεώνουν να δίνουμε μια μάχη επιβίωσης και καλούμαστε να λάβουμε ιστορικές αποφάσεις, όσο δύσκολες και επώδυνες κι αν είναι».

«Θα πράξουμε ό,τι χρειαστεί για τη σωτηρία της χώρας. Αυτή την εντολή έχουμε λάβει. Δεν φυγομαχούμε», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

«Η ιστορία μας έχει δείξει ότι αναλαμβάνουμε πάντα τις ευθύνες μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συνέχεια στη δημιουργία του μηχανισμού «που μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία την από δω και πέρα πορεία μας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «από τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη βλέπουμε ότι οι αλήθειες που στην αρχή είπαμε και κανείς δεν ήθελε να ακούσει, αποτελούν κοινές παραδοχές» και πρόσθεσε ότι «θα περάσουμε πολλές δυσκολίες, αλλά θα τα καταφέρουμε, οι συμπολίτες μας μπορούν να είναι πλέον βέβαιοι ότι βήμα-βήμα αποτρέψαμε τα χειρότερα, και τώρα μπορούμε να οικοδομήσουμε πάνω σε στέρεη βάση».

«Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι συζητήσεις με τους εταίρους μας και το ΔΝΤ για την ενεργοποίηση του μηχανισμού. Θα αφήσουμε πίσω μια περίοδο δικαιολογημένης ανασφάλειας και απερίσπαστοι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας «να αφήσουμε οριστικά πίσω μας επιτηρήσεις και κηδεμονίες.

Σε πέντε στόχους ταυτόχρονα δίνει μάχη η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. Οι στόχοι αυτοί είναι οι εξής:

- Σωτηρία της χώρας και την προστασία των πολιτών.

- Έξοδοαπό την κρίση με σιγουριά και ασφάλεια.

- Δημιουργία των αναγκαίωνπροϋποθέσεων για την αλλαγή της παραγωγικής δομής της χώρας.

- Δρομολόγηση μιας ανάπτυξης βιώσιμης και πράσινης.

- Κοινωνική δικαιοσύνη.

«Με τη σκληρή δουλειά όλων μας η Ελλάδα, η ζωή μας, θα είναι πολύ διαφορετική στο μέλλον», ολοκλήρωσε την ομιλία του.

ZENITH