Skip to main content

«Γεμίσαμε από… δαύτους»

Σήμερα και αύριο στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα περάσουν ένα ωραίο διήμερο, διότι μπορεί η καρδιά της επικαιρότητας να χτυπάει στη Θεσσαλονίκη, όμως το μυαλό (και το… στομάχι) δούλευε και δουλεύει κα
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Η… «σαβούρα» της ΝΔ – σύμφωνα με τον βουλευτή Καράογλου- καταφθάνει στη Θεσσαλονίκη για το προσυνέδριο του κόμματος. Οι «ανεπιθύμητοι» καλοζωισμένοι πρώην υπουργοί του Κώστα Καραμανλή θα μιλήσουν – όπως έχουν κάθε δικαίωμα – για τα οργανωτικά και θα καταθέσουν τις απόψεις τους, αν και δεν τους το έχει ζητήσει κανείς. Αντίθετα, προσεύχονται Σαμαρικοί και μη, να μην το κάνουν, μπας και το κόμμα τους σηκώσει κεφάλι και ασχοληθεί με το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι μόνο με τα «άπλυτά» τους.

Μάλιστα ενόψει του προσυνεδρίου, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να πέσουν οι τόνοι (για τους «Βουλγαράκηδες» και τους άλλους), επισημαίνοντας ότι όταν ζητούσε αυτοκάθαρση δεν φωτογράφιζε συγκεκριμένο στέλεχος, κι όταν έρθει η ώρα (ή η ώρα τους) δεν θα μασήσει τα λόγια του (όπως κάνει τώρα…)

Την ίδια ώρα, οι «ηλίθιοι» της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, το έχουν ρίξει στην πλάκα και ψάχνουν να κάνουν δώρο-βιβλίο στον κ. Πάγκαλο, του τύπου «η ηλιθιότητα είναι προτέρημα», «οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι» και «ο ηλίθιος», αν κι αυτός ο τελευταίος μόνο ηλίθιος δεν ήταν. (Αντίθετα ο ήρωας του Ντοσκογιεφσκι ήταν ένας καλός άνθρωπος που νικήθηκε από την αφόρητη πραγματικότητα.) 

Έξυπνο, να αντιδράσουν με χιούμορ, διότι η πόλη δεν έχει γίνει διάσημη ούτε για τα καινούργια της (το αντίθετο της σαβούρας) ούτε για τον υψηλό δείκτη ευφυΐας (πχ του κ. Πάγκαλου). Αντίθετα, με την πρώτη ευκαιρία, άνθρωποι των γραμμάτων, της προοδευτικής αριστεράς και των κομμάτων «την λένε» στη πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων που «βγάζουν» Νομάρχη Ψωμιάδη και Δήμαρχο Παπαγεωργοπουλο (συμπεριλαμβάνουν πάντα και τον Παναγιότατο Άνθιμο)

Συνεπώς, σε δουλειά να βρισκόμαστε, όταν εντυπωσιαζόμαστε με χαρακτηρισμούς όπως «μπουχέσες», «παχύδερμα» και «σαβούρα» ή «ηλίθιοι» και «πανηλίθιοι». Εδώ και χρόνια, διαπρέπουμε ως οι πιο «χαλαροί» και οι πιο «χαβαλέ» τύποι της χώρας, που έχουμε πολύ πλάκα και επίσης σπάνε μαζί μας…πλάκα.

Στο πλαίσιο αυτό, Παρασκευή και Σάββατο, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα περάσουν ένα ωραίο διήμερο, διότι μπορεί η καρδιά της επικαιρότητας να χτυπάει στη Θεσσαλονίκη, όμως το μυαλό (και το… στομάχι) δούλευε και δουλεύει καλύτερα στην Αθήνα.

ZENITH