Skip to main content

Γεμίζουν τα βενζινάδικα στη Θεσσαλονίκη, στερεύουν στην υπόλοιπη χώρα

Κανονικά εκτελωνίζονται από το πρωί καύσιμα από το ΣΤ΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης στην περιοχή των ΕΛ.ΠΕ, γεμίζοντας τα πρατήρια της πόλης με καύσιμα. «Αδειάζει» από καύσιμα η υπόλοιπη χώρα, ενώ το σημαντι
του Αλέξανδρου Μητάκη
mitakis@voria.gr

Κανονικά εκτελωνίζονται από το πρωί καύσιμα από το ΣΤ΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ), καθώς μερίδα των εργαζομένων αποφάσισαν να απέχουν από την πανελλαδική απεργία του κλάδου.

Χωρίς προβλήματα αναμένεται το Σαββατοκύριακο ο ανεφοδιασμός βενζίνης από τα πρατήρια της Θεσσαλονίκης, καθώς παρατηρείται επάρκεια στα αποθέματα, όπως δηλώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Καυσίμων και Εκμεταλλευτών Σταθμών Αυτοκινήτων «Μέγας Αλέξανδρος», Θέμης Κιουρτζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο φόρτος εργασίας του ΣΤ΄ τελωνείου είναι μεγάλος, καθώς σπεύδουν τις τελευταίες ώρες για ανεφοδιασμό βυτιοφόρα από την Αθήνα, καθώς και από άλλες πόλεις της χώρας. Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να ανεφοδιαστούν όσα πρατήρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα αποθέματα καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα.

«Στεγνώνει» από καύσιμα η χώρα

Αντίθετα με τη Θεσσαλονίκη, σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η υπόλοιπη χώρα και ιδιαίτερα η Αθήνα, καθώς, όπως τονίζουν εκπρόσωποι του κλάδου των βενζινοπωλών, μεγάλος αριθμός πρατηρίων έχουν μείνει χωρίς καθόλου καύσιμα.

Συγκεκριμένα για την Αθήνα, περίπου το 80% των πρατηρίων καυσίμων αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης.

Παράλληλα, η μεγάλη ζήτηση που παρατηρείται από τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. αναμένεται να «αδειάσει» τα πρατήρια μέχρι το απόγευμα.

Σοβαρά προβλήματα στη Θεσσαλία

Μεγάλα είναι από το πρωί τα προβλήματα στην αγορά υγρών καυσίμων της Θεσσαλίας, καθώς οι δεξαμενές δεκάδων πρατηρίων έχουν αρχίσει να αδειάζουν, εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των τελωνειακών.

Στις πόλεις της Λάρισας και του Βόλου ένα στα πέντε πρατήρια έχει ήδη ξεμείνει από καύσιμα και μέχρι το βράδυ το ποσοστό αυτό αναμένεται να ανέβει στο 50%. Από αύριο, δε, εκτιμάται ότι θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το πλήρες «στέγνωμα» της αγοράς από καύσιμα, αφού η ζήτηση είναι τεράστια και πολλοί καταναλωτές σπεύδουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των ΙΧ τους σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Από το πρωί στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Λάρισας και του Βόλου σχηματίζονται τεράστιες ουρές, οι οποίες αναμένεται να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες κατά τις απογευματινές ώρες.

Οι διοικήσεις των Σωματείων Βενζινοπωλών της περιοχής καλούν τα μέλη τους να προσπαθήσουν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές, ενώ αυστηρές είναι οι συστάσεις για την αποφυγή φαινομένων αδικαιολόγητων ανατιμήσεων, εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων στην αγορά.

Έληξε η απεργία των τελωνειακών στην Κρήτη

Κανονικά λειτουργούν από σήμερα τα τελωνεία στην Κρήτη, καθώς από τους 105 τελωνειακούς του νησιού, οι περισσότεροι βρίσκονται από το πρωί στο πόστο τους.

ZENITH