Skip to main content

Γερμανία: Εκτός εστίας 8.500 άνθρωποι λόγω... βόμβας

Η γερμανική αστυνομία απομάκρυνε 8.500 ανθρώπους από τα σπίτια τους, κοντά στην πόλη της Βρέμης, για αρκετές ώρες σήμερα, έως ότου οι ειδικοί να μεταφέρουν και να εξουδετερώσουν μια βόμβα του Δευτέρου
Η γερμανική αστυνομία απομάκρυνε 8.500 ανθρώπους από τα σπίτια τους, κοντά στην πόλη της Βρέμης, για αρκετές ώρες σήμερα, έως ότου οι ειδικοί να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο και να εξουδετερώσουν μια βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που δεν είχε εκραγεί.

Συνεργείο πυροτεχνουργών εξουδετέρωσε της βάρους 500 κιλών βόμβα, που βρέθηκε σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη Βάχτα, προκαλώντας ελεγχόμενη έκρηξη καθώς οι προσπάθειες για εξουδετέρωση της απέτυχαν.

«Η βόμβα ανακαλύφθηκε στις αρχές του χρόνου μετά από ανάλυση βελγικών αεροφωτογραφιών. Μεταφέρθηκε σε περιοχή για να εξουδετερωθεί και προκλήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη, χωρίς να τραυματιστεί κανείς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πόλης Φρανκ Κάθλερ.

Σημειώνεται ότι, βόμβες που δεν έχουν εκραγεί από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίζονται συχνά στη Γερμανία, αλλά σπάνια απομακρύνεται τόσο μεγάλος αριθμός ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH