Skip to main content

Γερμανία: Νόμιμη και δεσμευτική η τρόικα

Οι έλεγχοι της τρόικας είχαν συμφωνηθεί νόμιμα με την Ελλάδα, στο πλαίσιο του της διάσωσης ξεκαθαρίζει εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας πως οι σχετικές συμφωνίες έχου

Οι έλεγχοι της τρόικας είχαν συμφωνηθεί νόμιμα με την Ελλάδα, στο πλαίσιο του της διάσωσης ξεκαθαρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας πως οι σχετικές συμφωνίες έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να εγκαταλειφθεί ο ρόλος της τρόικας ως παρατηρητή του ελληνικού προγράμματος.

Ανακοίνωσε ότι η Γερμανία αναμένει τα πλάνα της ελληνικής κυβέρνησης ενώ σημείωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί διμερής επαφή του Έλληνα πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Σε σχέση με ενδεχόμενο ραντεβού των δύο υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η εκπρόσωπος σημείωσε ότι βλέπει συνάντηση τις επόμενες μέρες, χωρίς ωστόσο να έχει προγραμματιστεί σχετική επαφή.

Στην ίδια ενημέρωση Τύπου, η εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Μέρκελ δήλωσε πως η  Γερμανία αναμένει από τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να παρουσιάσει τα σχέδιά και τις  προτάσεις της.

Η Κριστίνα Βίρτζ αποσαφήνισε πως δεν έχει οριστεί κάποια συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελαρίου, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.

«Θα υπάρξουν ευκαιρίες να συναντηθούν στη Σύνοδο κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου», τόνισε σχετικά.

ZENITH