Skip to main content

Γερμανία: Συμφωνία για μείωση ελλείμματος στη δημόσια υγεία

Ο συνασπισμός της Γερμανίδας καγκελαρίου κατέληξε σήμερα σε συμφωνία για τον τρόπο αντιμετώπισης του ελλείμματος στο σύστημα της δημόσιας υγείας.
Ο συνασπισμός της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ κατέληξε σήμερα σε συμφωνία για τον τρόπο αντιμετώπισης του ελλείμματος στο σύστημα της δημόσιας υγείας, ένα τομέα αντιπαράθεσης που απείλησε την ενότητα της κυβέρνησης συνασπισμού.

Αξιωματούχοι του κεντροδεξιού συνασπισμού δήλωσαν ότι τις λεπτομέρειες για την αντιμετώπιση του ελλείμματος, που αναμένεται να φτάσει τα 11 δισ. ευρώ τον επόμενο χρόνο, θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Φίλιπ Ρέσλερ.

Μία πηγή μέσα από την κυβέρνηση συνασπισμού δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να εξοικονομούνται 3,5 δισ. ευρώ το χρόνο, ώστε να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα.

Μία άλλη πηγή της κυβέρνησης δήλωσε ότι η συμφωνία προβλέπει αύξηση κατά 0,3 μονάδα στις εισφορές των εργοδοτών για το σύστημα της δημόσιας υγείας, γεγονός που σημαίνει ότι οι εισφορές τους θα φτάσουν το 7,3% του ακαθάριστου μισθού κάθε εργαζόμενου.

Αυτή τη στιγμή οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι προσφέρουν από κοινού το 14,9% του ακαθάριστου μισθού για τη δημόσια υγεία, ποσοστό που πηγές της κυβέρνησης λένε ότι μπορεί να φτάσει το 15,5% προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα για την υγεία.

ZENITH