Skip to main content

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Xάσαμε το λογαριασμό με τις δηλώσεις Βαρουφάκη

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γιέγκερ, για τον Γιάννη Βαρουφάκη και τις... αναρίθμητες δηλώσεις του.

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γιέγκερ, για τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ Γιάννη Βαρουφάκη και τις... αναρίθμητες δηλώσεις του. Ξεκαθάρισε, παράλληλα, πως δεν είναι στις προθέσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να απειλήσει τη χώρα μας με ενδεχόμενο πιστωτικού επεισοδίου, αλλά «να την κάνει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της».

«Ο κύριος Σόιμπλε εννοεί τα όσα λέει», τόνισε ο κύριος Γιέγκερ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ ότι ενδεχόμενη μη αποπληρωμή των δόσεων της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σημαίνει και πιστωτικό γεγονός.

«Ο κύριος Βαρουφάκης έκανε τόσες δηλώσεις το Σαββατοκύριακο που έχουμε χάσει το λογαριασμό», συνέχισε με νόημα ο κύριος Γιέγκερ, επισημαίνοντας πως θα πρέπει πλέον να ερωτηθεί η Αθήνα εάν είναι έτοιμη να διαχειριστεί ένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση που τήρησαν Ισπανία και Πορτογαλία κατά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, ο κ. Γιέγκερ σημείωσε ότι είναι «ασυνήθιστο μια χώρα της Ευρωζώνης να κατηγορεί με αυτόν τον τρόπο άλλες χώρες».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι η Γερμανία δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να είναι αυστηρή με την Ελλάδα, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχει χαθεί η εμπιστοσύνη. «Η Ελλάδα πρέπει να μάθει να τηρεί τους κανόνες», τόνισε.
 

ZENITH