Skip to main content

Γερμανοί σατιρίζουν τη γερμανική κυβέρνηση για τη στάση της στην Ελλάδα (vid)

Τα επιχειρήματα της γερμανικής κυβέρνησης για την τρόικα και τους ελέγχους της, τις πολεμικές επανορθώσεις και τη γενικότερη αντιμετώπιση της Ελλάδας, αποδομεί σατιρική εκπομπή του ZDF.

Τα επιχειρήματα της γερμανικής κυβέρνησης για την τρόικα και τους ελέγχους της στη χώρα μας, τις πολεμικές επανορθώσεις και τη γενικότερη αντιμετώπιση του Βερολίνου προς την Ελλάδα και τους πολίτες της, αποδομεί η σατιρική εκπομπή Die Anstalt του καναλιού ZDF, χρησιμοποιώντας για τις ανάγκες δεκαπεντάλεπτου αλληγορικού σκετς έναν Έλληνα ιδιοκτήτη ταβέρνας εν μέσω κρίσης, τρεις ελεγκτές των θεσμών, έναν εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών και έναν επιζήσαντα του Διστόμου.

Για χάρη του σκετς, στο πλατό της εκπομπής στήθηκε μία... ταβέρνα στην ηλιόλουστη Ελλάδα την οποία επισκέπτονται τρεις εκπρόσωποι της Τρόικας για να επιβάλουν τα μέτρα τους στον «Έλληνα» ιδιοκτήτη.

Ανάμεσα στα μέτρα που του ζητάνε είναι να σερβίρει φαγητό «χωρίς ήλιο», να πληρώσει τα δάνειά του από τα πενιχρά έσοδά του και από την κατάσχεση των «ασημικών» του, ενώ όταν εκείνος ζητεί να επαναπροσλάβει τον μάγειρά του, τον κατηγορούν για ευεργεσίες.

Η μόνιμη επωδός τους, δε, είναι ότι πρέπει πρώτα να αποπληρωθούν τα χρέη και μετά να γίνουν τυχόν επενδύσεις. Όπως, μάλιστα, λένε στον ταβερνιάρη που τους ζητεί χρήματα για επενδύσεις στην επιχείρησή του, απαντούν: «Να χαρίζεις χρήμα σε μια ταβέρνα η οποία δεν έχει ούτε μάγειρα, ούτε μαχαιροπήρουνα ούτε καρέκλες;».

«Οι Έλληνες είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως», καταλήγουν.

Στο δεύτερο σκετς το θέμα είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις με «πρωταγωνιστή» το υπουργείο Εξωτερικών το οποίο αναλαμβάνει να δώσει οδηγίες σε έναν «χρεωμένο πελάτη» που δηλώνει άγνοια για το αίτημα καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων. «Ε, από το 1939 ληστεύαμε χώρες, μπορεί και να ξεχάσαμε καμία» αναφέρει κυνικά ο «εκπρόσωπος» του γερμανικού ΥΠΕΞ. Κατά τη διάρκεια του διαλόγου προβάλλονται εικόνες από τη σφαγή στο Δίστομο με τον «εκπρόσωπο» του ΥΠΕΞ να χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα της γερμανικής κυβέρνησης για το θέμα. Ξαφνικά στο πλάνο εμφανίζεται ένας ασπρομάλλης κύριος ο οποίος συστήνεται ως Αργύρης Σφοντούρης, ένα από τα αγόρια που προβάλλονται στις φωτογραφίες από το Δίστομο.

Ο κ. Σφοντούρης τους τονίζει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αποδέχθηκε τα ψέμματα των Ναζί και ότι ο μοναδικός που ζήτησε συγγνώμη ήταν ο πρόεδρος Γκάουκ το 2014 όχι, όμως, εξ ονόματος του ομοσπονδιακού κράτους.

Το σκετς καταλήγει με τον «Έλληνα» ταβερνιάρη να θυμίζει στους «εκπροσώπους της κυβέρνησης» τους τρεις κανόνες που του είχε παρουσιάσει νωρίτερα η τρόικα: «Οι κανόνες είναι κανόνες, τα χρέη θα πρέπει να αποπληρωθούν και κανένα τρικ».

Δείτε το σαρκαστικό βίντεο:




 

ZENITH