Skip to main content

«Γεύση» από World Food Moscow 2010 θέλουν ΔΕΘ και ΕΒΕΘ

Οι μετέχοντες στην αποστολή θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν την αγορά της περιοχής, επισκεπτόμενοι την έκθεση και να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις με ενδιαφερόμενε
Επιχειρηματική αποστολή στη Μόσχα, στις 13-17 Σεπτεμβρίου 2010, στo πλαίσιο διεξαγωγής της Διεθνούς Εκθέσεως Τροφίμων και Ποτών, World Food Moscow 2010, προγραμματίζει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων.

Οι μετέχοντες στην αποστολή θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν την αγορά της περιοχής, επισκεπτόμενοι την έκθεση και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις με ενδιαφερόμενες ρωσικές εταιρείες με βάση το αντικείμενο και τους στόχους της συμμετέχουσας επιχείρησης.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο – πρόσκληση που απευθύνουν οι φορείς διοργάνωσης της αποστολής, η Ρωσία αποτελεί μία τεράστια αγορά με ταχεία ανάπτυξη, που επιφυλάσσει στις ελληνικές επιχειρήσεις σημαντικές ευκαιρίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Παράλληλα η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών World Food Moscow, αποτελεί γεγονός διεθνούς εμβέλειας, όπου το 2009 συμμετείχαν 1100 εταιρείες από 55 χώρες. Καλύπτει όλους τους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων και αποτελείται από εννέα θεματικά σαλόνια: Φρούτα και λαχανικά, κρέατα και πουλερικά, γαλακτοκομικά, ψάρια και θαλασσινά, έλαια, λίπη και σάλτσες, είδη παντοπωλείου, ζαχαροπλαστική και αρτοποιεία, καφές και τσάι, ποτά. Στους μετέχοντες στην αποστολή παρέχονται έκδοση βίζας και ταξιδιωτική ασφάλεια, αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη-Μόσχα-Θεσσαλονίκη, διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B) με ομολόγους επιχειρηματίες στη Μόσχα, συμμετοχή σε ημερίδα με θέμα «Επενδυτικές Προοπτικές στη Μόσχα», οργανωμένη επίσκεψη στην έκθεση «World Food Moscow», διερμηνεία κατά τη διάρκεια των επιχειρηματικών συναντήσεων και της επίσκεψης στην έκθεση, επιχειρηματικό δείπνο προς τιμή των Ελλήνων επιχειρηματιών σε εστιατόριο της πόλης και οργανωμένες μετακινήσεις στην πόλη, αλλά και από και προς το αεροδρόμιο.

Το κόστος συμμετοχής ανά επιχειρηματία ανέρχεται στο ποσό των 2.200 ευρώ, ενώ, εάν από έναν φορέα ή επιχείρηση μετέχουν δυο ή περισσότερα στελέχη, το κόστος συμμετοχής του δεύτερου ατόμου ορίζεται στο ποσό των 1.300 ευρώ, σε περίπτωση χρήσης δεύτερου μονόκλινου δωματίου και στα 830 ευρώ σε περίπτωση χρήσης δίκλινου δωματίου. Οι πρώτες 5 επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΘ, ταμειακά ενήμερες, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην αποστολή, όπως επισημαίνεται θα επιδοτηθούν από την ΔΕΘ Α.Ε., με ποσοστό έως και 30% επί του συνολικού κόστους.

ZENITH