Skip to main content

Για 850.000 ευρώ δεν παραδίδεται το νέο νοσοκομείο Καβάλας

Οικονομική διαφορά της κατασκευάστριας εταιρίας με το υπουργείο Υγείας καθυστερεί την έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου Καβάλας.
Ένα ποσό περίπου 850.000 ευρώ είναι η αιτία της καθυστέρησης λειτουργίας του νέου Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, σύμφωνα με διευκρινίσεις που έδωσε χθες ο διοικητής του ιδρύματος Αιμίλιος Αθανασίου. Το πρόβλημα οφείλεται στην οικονομική διαφορά που έχει προκύψει μεταξύ της κατασκευάστριας εταιρίας (INSO) και του ελληνικού δημοσίου (ΔΕΠΑΝΟΜ).

Ειδικότερα, η ιταλική εταιρία (που συμμετέχει στην κατασκευή και άλλων νοσοκομειακών ιδρυμάτων στη χώρα μας) διεκδικεί το ποσό των 850.000 ευρώ περίπου από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, προκειμένου να παραδώσει το έργο και να ικανοποιήσει την υποχρέωσή της για υποστήριξη του Γεν. Νοσοκομείου Καβάλας επί διετία.

Προσπαθώντας να πιέσει το ελληνικό δημόσιο για εξόφληση της προαναφερθείσας οφειλής, η INSO ανακοίνωσε παύση εργασιών στο νέο κτίριο, με αποτέλεσμα να μείνει στον αέρα η μετακόμιση του Νοσοκομείου Καβάλας, που έως τώρα λειτουργεί σε δύο διαφορετικές εγκαταστάσεις. Σημειώνεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί η έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου εντός του περασμένου καλοκαιριού.
Από το Υπουργείο Υγείας, πάντως, δίνονται διαβεβαιώσεις στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού Καβάλας ότι η διαφορά θα διευθετηθεί άμεσα και ότι το νέο Νοσοκομείο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2010.

ZENITH