Skip to main content

Για… δανεικά σε Ινδία και Βραζιλία

Φημολογίες για νέες... μυστηριώδεις αναζητήσεις ρευστού, μετά τις αποτυχημένες προσεγγίσεις σε Μόσχα, Πεκίνο και Τεχεράνη.

Η πληροφορία μπορεί να μην έχει διασταυρωθεί, προς το παρόν, ωστόσο αξίζει τον τρόπο να αναφερθεί σε αυτό το σημείο, αν μη τι άλλο για το… ευφάνταστο του περιεχομένου της. Τι αναφέρει; Οτι η ελληνική κυβέρνηση, μετά τις προσπάθειες που έκανε σε Μόσχα και Πεκίνο για την αναζήτηση ρευστότητας, αλλά και τη διερευνητική προσέγγιση που προηγήθηκε στην Τεχεράνη (σσ όταν πήγε εκεί ως απεσταλμένος της, ο εξάδελφος του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών), τώρα, μελετά το ενδεχόμενο να αποταθεί για τον ίδιο λόγο στην Ινδία και στην Βραζιλία.

Είναι άγνωστο ποιοι κάνουν αυτές τις εισηγήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, το ζητούμενο είναι ότι έως τώρα έχουν τύχει αποδοχής. Κατά συνέπεια, αν τις επόμενες μέρες ανακοινωθεί «επίσημη επίσκεψη» παραγόντων της ελληνικής κυβέρνησης στο Νέο Δελχί, ας έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι ο πραγματικός σκοπός της θα είναι να αναζητήσουμε – και εκεί – δανεικά, μέσω της συμμετοχής τους στις εκδόσεις των εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου. Πάντως, Ρώσοι και Κινέζοι, από τους οποίους ζητήσαμε το ίδιο, μας αρνήθηκαν ευγενικά (με εξαίρεση κάπου 200 εκατ που «διέθεσε» το Πεκίνο), ενώ οι Αγιατολάχ της Τεχεράνης μας θα πρέπει να μας κοίταξαν μάλλον περίεργα όταν διατυπώσαμε το αίτημα

ZENITH