Skip to main content

Για έλεγχο «πόθεν έσχες» παραπέμφθηκαν 17 υπάλληλοι της ΓΓΔΕ

Τι προκύπτει από την έκθεση απολογισμού 2014 για το έργο και τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Στους 213 συνολικά οι έλεγχοι.

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποίησε το 2014 η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), βγάζοντας «λαβράκια», καθώς συνολικά 17 υπάλληλοι της ΓΓΔΕ, που έχουν εμβάσματα στο εξωτερικό, παραπέμπονται για έλεγχο «πόθεν έσχες».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΔΕ,  εντολές ελέγχου περιουσιακής κατάστασης εκδόθηκαν για 15 εφοριακούς, έναν υπάλληλο της κτηματικής υπηρεσίας και έναν της χημικής υπηρεσίας.

Επίσης η κατανομή 167 υπάλληλων που διέπραξαν πειθαρχικά παραπτώματα, εμφανίζεται ακολούθως:

- 148 υπάλληλοι της ΓΓΔΕ ανά κλάδο υπαλλήλων:
- 126 εφοριακοί
- 19 τελωνειακοί
- 1 χημικός
- 2 οικονομικοί επιθεωρητές
- 19 υπάλληλοι εποπτευομένων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών

Τα πορίσματα των ελέγχων παραβατικής συμπεριφοράς των υπαλλήλων διαβιβάστηκαν για περαιτέρω ενέργειες ως ακολούθως:

- 18 Πορισματικές εκθέσεις διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα λόγω Εισαγγελικών Παραγγελιών
- 7 περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν Ποινικά Αδικήματα διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα
- 11 περιπτώσεις ΕΔΕ που αφορούν 12 υπαλλήλους που διαπιστώθηκαν Πειθαρχικά Παραπτώματα, διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού για τις περαιτέρω ενέργειες (πειθαρχικό συμβούλιο και επιβολή ποινών).

Όπως αναφέρει η ΓΓΔΕ, για το 2014 εκδόθηκαν συνολικά 213 εντολές. Στο ακόλουθο γράφημα παρουσιάζεται η αιτία για την οποία εκδόθηκε η εντολή ελέγχου του υπαλλήλου:

Image
Για έλεγχο «πόθεν έσχες» παραπέμφθηκαν 17 υπάλληλοι της ΓΓΔΕ


Οι εκδοθείσες εντολές του 2014 αναλύονται ως προς το είδος της ελεγκτικής ενέργειας στο ακόλουθο γράφημα:

Image
Για έλεγχο «πόθεν έσχες» παραπέμφθηκαν 17 υπάλληλοι της ΓΓΔΕ


Όπως προκύπτει από τα στοιχεία οι περαιωμένοι έλεγχοι για παραβατική συμπεριφορά υπαλλήλων, ξεπέρασαν το στόχο κατά 184%.

Με αφορμή την έκθεση ετήσιου απολογισμού για το 2014, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επισήμανε ότι: « η ένταξη της Δ/νσης Εσωτερικών Υποθέσεων στο Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμής θα διευκολύνει το έργο των Οικονομικών Επιθεωρητών και θα συμβάλει αποφασιστικά στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η παρακαταθήκη του 2014 δημιουργεί την πεποίθηση ότι η αποτελεσματικότητα της Δ/νσης Εσωτερικών Υποθέσεων διαρκώς θα βελτιώνεται και θα καταξιώνεται ως ένας ισχυρός παράγοντας διαμόρφωσης υπηρεσιακής συνέπειας, εφαρμογής νόμων, εξυπηρέτησης του πολίτη και δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης σχέσεων κράτους-πολίτη».

ZENITH