Skip to main content

Για ενδοσχολική συμπλοκή καταδικάστηκαν πέντε νεαροί

Με ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν πέντε νεαροί που συνεπλάκησαν με συμμαθητές τους στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος "Ευκλείδης".

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Στο πλαίσιο της ενδοσχολικής βίας εντάσσεται η υπόθεση πέντε νεαρών που συνεπλάκησαν με συμμαθητές τους για ασήμαντη αφορμή. Καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για "συμπλοκή" ενώ αθωώθηκαν για το αδίκημα της "σωματικής βλάβης".

Το περιστατικό σημειώθηκε το 2011 ανάμεσα σε μαθητές δύο Επαγγελματικών Λυκείων της Θεσσαλονίκης που έπαιξαν ξύλο μέσα στο προαύλιο χώρο του σχολείου τους, για να λύσουν τις διαφορές τους. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον τρία άτομα (σοβαρά ένας μαθητής και ελαφρύτερα  άλλοι δύο), που συμμετείχαν σε μια ομάδα, από τους μαθητές της άλλης ομάδας.  

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν δύο από τους κατηγορούμενους ενώ οι υπόλοιποι είτε εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους είτε δικάστηκαν ερήμην, όπως έγινε με μια κοπέλα που παραπέμφθηκε για για το αδίκημα της "ηθικής αυτουργίας". Η τελευταία ως μαθήτρια του 15ου ΕΠΑΛ φέρεται ότι οργάνωσε τη συμπλοκή επειδή της αφαίρεσαν μια μπάλα οι μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος "Ευκλείδης" κατά τη διάρκεια διαλείμματος, όπου τραυματίστηκε σοβαρότερα ένας μαθητής του 7ου ΕΠΑΛ ο οποίο υπέστη κάταγμα στο σαγόνι και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση μεταλλική λάμας. Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν άλλοι δύο συμμαθητές του που πήραν μέρος στη συμπλοκή.

Οι τρεις παθόντες περιέγραψαν στο δικαστήριο πως ενεπλάκησαν στη μαθητική σύγκρουση αλλά επισήμαναν ότι δεν αναγνώρισαν κανέναν από τους δράστες στα πρόσωπα των κατηγορουμένων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι διευθυντές των δύο Λυκείων που επιπλέον σημείωσαν ότι οι πέντε κατηγορούμενοι μαθητές αποβλήθηκαν λόγω κακής διαγωγής και μετακινήθηκαν σε άλλα σχολεία.

ZENITH