Skip to main content

Για επικοινωνιακή μπλόφα κατηγορεί την κυβέρνηση ο Σαμαράς

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την πολιτική στο Ασφαλιστικό άφησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνδιάσκεψη του κόμματος για τα ΑΜΕΑ.
Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την πολιτική στο Ασφαλιστικό άφησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη συνδιάσκεψη του κόμματος για τα ΑΜΕΑ.

«Περνάμε μέρες που το κυβερνητικό όχι μπορεί να σημαίνει και ναι και οι δημόσιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης αποδεικνύονται μπλόφες κακής ποιότητας. Ακόμα και στο Ασφαλιστικό η πολιτική ασκείται πλέον με επικοινωνιακές μπλόφες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Σε ό,τι αφορά στο αντικείμενο της συνδιάσκεψης, επεσήμανε την ανάγκη ενός «Συνολικού Εθνικού Προγράμματος Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ανθρώπων με ειδικές ανάγκες».

Πρότεινε την «ίδρυση Ειδικής Γενικής Γραμματείας παρά τω Πρωθυπουργώ, για την πλήρη και ολόπλευρη αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτής της μεγάλης κατηγορίας συνανθρώπων μας», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συνεχούς λειτουργίας της διακομματικής Επιτροπής για τα ΑΜΕΑ, εξηγώντας ότι «η κοινωνική ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες δεν έχει κομματικό ΄΄χρώμα΄΄. Κι ούτε μπορεί να υπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες».

Προανήγγειλε ακόμη τη «δημιουργία στη Νέα Δημοκρατία της νέας μας Γραμματείας για συμπολίτες μας με ειδικές δυνατότητες, με άξιο Γραμματέα ένα δικό σας αγωνιστή, τον κ. Σπύρο Σταυριανόπουλο», όπως είπε.

Αναφερόμενος στην πολιτική του κόμματός τους, παρατήρησε ότι «ως κόμμα, η Νέα Δημοκρατία έχει μια πολιτική με δύο σκέλη: Πρώτον, να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων αυτών, να αποκαταστήσει τα πλήρη δικαιώματά τους στην καθημερινότητα, στην κοινωνική ζωή και την κοινωνική προσφορά. Δεύτερον, να δώσουμε τις ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους με ειδικές δυνατότητες να τις αναδείξουν. Όχι απλώς να τους βοηθήσουμε να γίνουν σαν και τους υπόλοιπους. Να τους στηρίξουμε να γίνουν καλύτεροι από τους υπόλοιπους».

Οι ειδικές ικανότητες που διαθέτουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες «είναι περιουσιακό στοιχείο της κοινωνίας», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η Νέα Δημοκρατία στα χρόνια της διακυβέρνησής της ψήφισε το Νόμο 3304 του 2005, για την «Εφαρμογή της Αρχής της ίσης μεταχείρισης για την καταπολέμηση των διακρίσεων στον τομέα της απασχόλησης. Ακόμα επικυρώσαμε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα άτομα με Αναπηρία και προωθήσαμε το θεσμό της Κοινωνικής Οικονομίας, ενώ εντάξαμε τις πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης των ΑΜΕΑ, με προτεραιότητα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2007-2013».

Επέκρινε δε την κυβέρνηση για την πολιτική της σε ό,τι αφορά στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να διορθώσουμε πολλές από τις αδικίες που υπoστήκατε την τελευταία περίοδο: Συντάξεις αναπηρίας που φορολογήθηκαν ως ΄΄εισόδημα΄΄ ή αναπηρικά βοηθήματα που κι αυτά φορολογήθηκαν ως… "είδη πολυτελείας". Εδώ η αναλγησία συναγωνίζεται την ανοησία. Κι έγινε μια μεγάλη κοινωνική ασχήμια για ελάχιστα υποτιθέμενα φορολογικά έσοδα. Ένα σπάταλο κράτος βρήκε να φορολογήσει την αναπηρία», ανέφερε.

ZENITH