Skip to main content

Για κακούργημα ο σωφρονιστικός με το «φακελάκι» του φυλακισμένου

Για κακούργημα κατηγορείται ο 34χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος συνελήφθη επειδή φέρεται ότι απαιτούσε 5.000 ευρώ από κρατούμενο, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά για τη χορήγηση 9ήμερης άδειας

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Για κακούργημα κατηγορείται ο 34χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος συνελήφθη επειδή φέρεται ότι απαιτούσε 5.000 ευρώ από κρατούμενο, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά για τη χορήγηση 9ήμερης άδειας. Πριν από λίγο οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Χριστίνα Καπαμά η οποία απήγγειλε την κατηγορία της «δωροληψίας», σε βαθμό κακουργήματος. Στη συνέχεια τον παρέπεμψε στην κύρια ανάκριση.

Ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας θα εμφανιστεί αύριο και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του ενώ παραμένει κρατούμενος. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως γνώριζε τον καταγγέλλοντα, λόγω της εργασίας του στις φυλακές Γρεβενών και ισχυρίστηκε ότι είχε αναπτύξει σχέσεις με τον συγκεκριμένο κρατούμενο ο οποίος είναι Σομαλός - έγκλειστος για βιασμό. «Μου έδωσε τα χρήματα  για να του φυλάξω» φέρεται ότι είπε, κατά τη σύλληψη του.

Στη δικογραφία που σχημάτισε η υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι ο καταγγέλλων είχε δικαίωμα να παίρνει άδειες αλλά ο κατηγορούμενος σωφρονιστικός υπάλληλος του ζήτησε χρήματα για «να πει καλά λόγια στον διευθυντή» της φυλακής, σύμφωνα με δικαστική πηγή. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι  ο αρχιφύλακας του σωφρονιστικού καταστήματος Γρεβενών  απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά για τη χορήγηση 9ήμερης άδειας.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, που έγινε την Τρίτη, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο κρατούμενος, ο οποίος διανύει άδεια, παρέδωσε στον σωφρονιστικό υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό. Οι  αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, επενέβησαν και συνέλαβαν τον 34χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και 385 ευρώ.

Επιπλέον, εξετάζεται η συμμετοχή του συλληφθέντα και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις, ενώ παράλληλα διερευνώνται καταγγελίες σε βάρος του, για εισαγωγή στο συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης, απαγορευμένων ειδών έναντι αμοιβής.

ZENITH