Skip to main content

Για κρατική τρομοκρατία κατηγορεί το Ισραήλ ο Ερντογάν

Κρατική τρομοκρατία χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός την επίθεση του Ισραήλ στη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια.
Κρατική τρομοκρατία χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επίθεση του Ισραήλ στη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια. Σε δηλώσεις του από τη Χιλή γνωστοποίησε ακόμη ότι η Τουρκία θα θέσει το όλο θέμα και στο ΝΑΤΟ.

«Το Ισραήλ πραγματοποίησε επίθεση στα διεθνή ύδατα και με τρόπο που ποδοπατήθηκε το διεθνές δίκαιο και δολοφονήθηκαν πολλοί άοπλοι», σημείωσε ο κ. Ερντογάν και επεσήμανε ότι η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ και ως προσωρινό μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας έκανε έκκληση για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι «πρόκειται για γεγονός που συνέβη σε διεθνή ύδατα και ως εκ τούτου θα το θέσουμε και στο ΝΑΤΟ. Ήδη ενημερώνεται σχετικά το Γενικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ».

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι τα πλοία ήταν φορτωμένα με υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας και αναφερόμενος στα όσα δήλωσαν ισραηλινοί αξιωματούχοι περί ύπαρξης όπλων, είπε ότι «είναι ψέμα».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το φορτίο των πλοίων είχε ελεγχθεί προτού αυτά ξεκινήσουν από την Κωνσταντινούπολη και τόνισε ότι «κατά την επίθεση, τα πλοία είχαν υψώσει λευκή σημαία».

ZENITH