Skip to main content

Για την Ελλάδα το πιο πολυσυζητημένο ευρωπαϊκό debate στο twitter

Το πιο πολυσυζητημένο θέμα της εβδομάδας στο twitter είναι η υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας σε CCC από B-, με αρνητική προοπτική, του οίκου Standard & Poor's.

To πιο πολυσυζητημένο tweet της εβδομάδας είναι η υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας σε CCC από B-, με αρνητική προοπτική, του οίκου Standard & Poor's, σύμφωνα με την δημοσιογράφο Τζένιφερ Μπέικερ, η οποία παρουσίασε τα Ευρωπαϊκά Tweets της Εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την υποβάθμιση της S & P's, o επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων του οίκου, Μόριτζ Κρέμερ εξέφρασε τις ανησυχίες του για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, λέγοντας ότι η ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα.

Το “Google Tweet” της εβδομάδας όπως διακρίνει η Μπέικερ από το #Eutweets ήταν η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (μετά την καθυστέρηση 5 ετών όπως λέει η ίδια) να καταθέσει καταγγελία κατά της Google, για κατάχρηση της εξουσίας της στις διαδικτυακές αναζητήσεις.

Το “κακό” ευρωπαϊκό tweet της εβδομάδας σύμφωνα με την δημοσιογράφο, ήταν η ναυτική τραγωδία στη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 41 άνθρωποι. “Ο κόσμος του twitter ζητά άμεση παρέμβαση της ΕΕ”, αναφέρει η κ. Μπέικερ.

Το “άσχημο” tweet της εβδομάδας ήταν το #ConfettiGate το οποίο αφορά στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και την επίθεση που δέχτηκε με...κομφετί από μια διαδηλώτρια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Φρανκφούρτη.

ZENITH