Skip to main content

Για την οικονομία της χώρας και τις πολιτικές εξελίξεις μίλησε ο Τσίπρας στην ΚΠΕ

Tην εκτίμηση ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας βαίνει από το κακό στο χειρότερο, έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, κλείνοντας τη διήμερη συζήτηση της ΚΠΕ για τις Θέσεις του κόμματος.
Την εκτίμηση ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας βαίνει από το κακό στο χειρότερο «και το δυσάρεστο είναι ότι τα μέτρα που εξήγγειλε και καλείται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση είναι μέτρα, τα οποία θα μας οδηγήσουν πολύ βαθιά μέσα στην κρίση και στην ύφεση», έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, κλείνοντας αργά το απόγευμα τη διήμερη συζήτηση της ΚΠΕ για τις θέσεις του κόμματος ενόψει του εκτάκτου συνεδρίου που εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία. 

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση και τις πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι «με την απειλή της δημοσιονομικής χρεοκοπίας και τον τρόπο που τη διαχειρίστηκε η κυβέρνηση, βαδίζουμε ολοταχώς, αν δεν είμαστε προ των πυλών, στην κοινωνική χρεοκοπία», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «προκλητική» αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και πρόσθεσε ότι η πολιτική του, με μαθηματική ακρίβεια, θα φέρει μεγαλύτερα ελλείμματα, μεγαλύτερη ύφεση και νέα μέτρα, ακόμη πιο σκληρά.

Μια άλλη εκτίμηση του κ. Τσίπρα είναι ότι «η κυβέρνηση, προκειμένου να υποστηρίξει την πολιτική της, θα προχωρήσει σε αυταρχικές μεθόδους, σε μεθόδους καταστολής, θα υιοθετήσει ακόμα και το γνωστό άθλημα της προβοκάτσιας» και πρόσθεσε ότι «οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι και ο καθένας έχει τον ρόλο του».

Δεν είναι προσωπικές απόψεις αυτές που ακούγονται, είπε και επανέλαβε τις επικρίσεις του για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, ενώ ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου «να πάρει θέση για όλα όσα, συκοφαντικά και προβοκατόρικα, διατυπώνουν τις τελευταίες ημέρες, με μοιρασμένους ρόλους, προκειμένου να δημιουργήσουν την εντύπωση στην ελληνική κοινωνία ότι όλοι όσοι αγωνίζονται και διεκδικούν μια άλλη προοπτική θέλουν τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και υπονομεύουν τη χώρα. Και για όλα όσα ακούγονται συκοφαντικά, προβοκατόρικα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ΣΥΝ».

Για τη στάση του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι, επειδή οι εξελίξεις είναι ούτως ή άλλως ραγδαίες, «ενδεχομένως να οδηγήσουν και στην ανάγκη να συζητήσουμε ξανά και ξανά και θέσεις και στάσεις και αναφορές, οφείλουμε να είμαστε σε μια διαρκή διαδικασία συζήτησης».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να προχωρήσει η ΚΠΕ σε μια ουσιαστική συζήτηση για τους όρους και τους κανόνες λειτουργίας του κόμματος, τονίζοντας την ανάγκη «να συμφωνήσουμε ότι αυτό το κόμμα δεν είναι υπό διαρκή διαπραγμάτευση».

ZENITH