Skip to main content

Γιατί «απειλεί» με παραίτηση ο Ρέππας

Ακόμα και με παραίτηση φέρεται να απειλεί ο υπουργός Υποδομών κ. Δ. Ρέππας το Μέγαρο Μαξίμου, στην περίπτωση που οδηγηθούμε σε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ.
Ακόμα και με παραίτηση φέρεται να απειλεί ο υπουργός Υποδομών κ. Δ. Ρέππας το Μέγαρο Μαξίμου, στην περίπτωση που οδηγηθούμε σε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ, μέσω απολύσεων 2000 και πλέον εργαζομένων.

Ήδη, φρόντισε να διαμηνύσει τις προθέσεις του στο πρωθυπουργικό γραφείο και να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για τον τρόπο που χειρίζεται το ζήτημα με την τρόικα των ελεγκτών.

Από την άλλη πλευρά, όμως, βάση του Μνημονίου που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για τη διάσωση της οικονομίας, το ξεκαθάρισμα στον ΟΣΕ θεωρείται και είναι μια από τις βασικές συμβατικές μας υποχρεώσεις και πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη.

Η μέση λύση που προτείνεται, με την ανάληψη όλων των χρεών του οργανισμού από το δημόσιο, έτσι ώστε να δοθεί καθαρός σε ιδιώτες σε κρίσιμα κομμάτια του, έχει σειρά νομικών ζητημάτων που σκοντάφτουν πάνω και στην κοινοτική νομοθεσία. Το κλίμα επιβαρύνει στο μεταξύ και το γεγονός ότι η πρόταση της εθελούσιας μετάταξης στο δημόσιο απέφερε ελάχιστα, με αποτέλεσμα να ετοιμάζονται τώρα υποχρεωτικές μετατάξεις, οι οποίες θα συμπαρασύρουν και τον ΟΣΕ, αλλά κι όχι μόνο.

ZENITH