Skip to main content

Γιατί η ΑΤΕ δεν είναι τουρκικός στόχος

Κανένα απολύτως επενδυτικό ενδιαφέρον δεν έχει εκδηλωθεί για την περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας από τουρκικής πλευράς, υπογραμμίζουν αρμόδια στελέχη του οικονομικού επιτελείου.
Κανένα απολύτως επενδυτικό ενδιαφέρον δεν έχει εκδηλωθεί για την περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας από τουρκικής πλευράς. Την παραπάνω κατηγορηματική διαβεβαίωση κάνουν αρμόδια στελέχη του οικονομικού επιτελείου, αλλά και τραπεζικοί κύκλοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν για το τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πιστωτικό σύστημα και τις εξελίξεις που κυοφορούνται.

«Απλώς, η Sabah, για μια ακόμα φορά, γράφει κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», υποστηρίζεται και υπενθυμίζεται ότι μόλις προ τριμήνου, η ίδια εφημερίδα είχε γράψει ότι και η Εμπορική είναι στο στόχαστρο τουρκικής τράπεζας, η οποία συζητά το ενδεχόμενο εξαγοράς με τη γαλλική μητρική της Credit Agricole.

Στην πράξη, βεβαίως, αποδείχθηκε ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύει, όπως τίποτα δεν ισχύει και με την περίπτωση της Αγροτικής. Γιατί, πέραν όλων των άλλων, στην απίθανη περίπτωση που η τελευταία περνούσε σε τουρκικά χέρια, μαζί της θα περνούσαν και οι μισές ελληνικές αγροτικές γαίες που είναι υποθηκευμένες αυτή τη στιγμή στην ΑΤΕ.

ZENITH