Skip to main content

Γιατί προχωρά με τον ...αραμπά το ΕΣΠΑ

Παρά το γεγονός ότι το δεύτερο ΕΣΠΑ, θεωρητικά τουλάχιστον, θα έπρεπε να προχωράει με ταχύτερους ρυθμούς,οι πληροφορίες που έρχονται από την αγορά επιμένουν ότι και σε αυτή τη φάση οι διαδικασίες προχ
Παρά το γεγονός ότι το δεύτερο ΕΣΠΑ, θεωρητικά τουλάχιστον, θα έπρεπε να προχωράει με ταχύτερους ρυθμούς, εξαιτίας των πιο ευέλικτων κι ελκυστικών όρων που τον διακρίνουν, οι πληροφορίες που έρχονται από την αγορά επιμένουν ότι και σε αυτή τη φάση οι διαδικασίες προχωρούν με ρυθμό ...αραμπά.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις τράπεζες, οι οποίες, όπως υποστηρίζεται, επιμένουν να μην προωθούν γρήγορα τους φακέλους, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα - ακόμα κι όταν εξασφαλίζονται οι εγκρίσεις - τα λεφτά να αργούν να εκταμιευτούν.

Όμως, πριν φτάσει αυτή η στιγμή, έστω και καθυστερημένα, αυτό το οποίο διαπιστώνεται στην πράξη είναι ότι πολλά από τα πιστωτικά ιδρύματα εξακολουθούν να λαμβάνουν υπόψη τους το κριτήριο των τριών κερδοφόρων χρήσεων, αν και τυπικά έχει καταργηθεί. Στην πράξη, όμως, «ζει και βασιλεύει», όπως μπορούν να βεβαιώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες. 

ZENITH