Skip to main content

Γιατί το Μαξίμου κρατά αποστάσεις από τον Παπακωνσταντίνου

Αποστάσεις από τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την πρόταση εξαγοράς της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Τράπεζα Πειραιώς, κρατά τις τελευταίες ώρες το Μέγαρο Μαξίμου.
Αποστάσεις από τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την πρόταση εξαγοράς της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Τράπεζα Πειραιώς, κρατά τις τελευταίες ώρες το Μέγαρο Μαξίμου.

Αφορμή αποτελεί το γεγονός ότι εντείνεται η δυσαρέσκεια, μεταξύ των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του υπουργικού συμβουλίου για τους χειρισμούς και τις πραγματικές προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών ως προς το συγκεκριμένο deal.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να πωλούνται οι δύο κρατικές τράπεζες σε μια ιδιωτική, με λεφτά του ίδιου του …κράτους. Κι αυτό γιατί η Πειραιώς, όπως και οι υπόλοιποι πιστωτικοί όμιλοι, συμμετέχουν στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης των 28 δισ. ευρώ, που τρέχει από πέρυσι το Φεβρουάριο.

Κι όπως είναι φυσικό, στο Μέγαρο Μαξίμου που αφουγκράζονται το κλίμα δυσαρέσκειας, φροντίζουν σιγά – σιγά να κρατούν αποστάσεις από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όμως αποκλείεται να άναψε το πράσινο φως στον κ. Μ. Σάλλα για να διατυπώσει την πρότασή του, χωρίς προηγουμένως να ρωτήσει εκεί που έπρεπε να ρωτήσει…

ZENITH