Skip to main content

Γιορτή Μανιταριού Τρούφας στο Πήλιο

Στις 27 του μηνός ξεκινά η διήμερη «Γιορτή Μανιταριού Τρούφα» στην Αργαλαστή Πηλίου, στη Μαγνησία, με οργανωτή το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου.
Στις 27 του μηνός ξεκινά η διήμερη «Γιορτή Μανιταριού Τρούφας» στην Αργαλαστή Πηλίου, στη Μαγνησία, με οργανωτή το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου.

Και τις δύο ημέρες, 27-28 Αυγούστου, θα υπάρχουν πρατήρια πώλησης προϊόντων μανιταριών τρούφας, άλλων μανιταριών και παραδοσιακών πηλιορείτικων προϊόντων. Όσοι παρευρεθούν στην «Γιορτή Μανιταριού Τρούφας», θα μπορούν να προμηθευτούν το καινούριο βιβλίο που εξέδωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, με τίτλο: «Η καλλιέργεια και η μαγειρική της τρούφας».

Η «Γιορτή Μανιταριού Τρούφας» γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη συνεργασία του Δήμου Αργαλαστής, του Δήμου Μηλεών, του ΓΕΩΤΕΕ (Παράρτημα Κεν. Ελλάδας), του ΕΘΙΑΓΕ Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας, της Slow Food, του ΑγρΟραμα και των ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Στο πλαίσιο του διημέρου θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Το Σάββατο είναι αφιερωμένο στην προετοιμασία και παρασκευή φαγητών από μανιτάρι τρούφα και σε γευσιγνωσία των φαγητών τρούφας, που θα κλείσει με λαϊκό πανηγύρι. Τις μανιταρογεύσεις θα συνοδεύουν τα κρασιά των ντόπιων παραγωγών Δ.Μυλωνά, Δ.Πατιστή & Ν.Ρακή

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου, «στη Γιορτή Μανιταριού Τρούφας θέλουμε αφενός μεν να ενημερώσουμε τους παραγωγούς για τη νέα αυτή καλλιέργεια και αφετέρου να τονώσουμε την τουριστική κίνηση της περιοχής».


ZENITH