Skip to main content

Γιούνκερ: Δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία της Ελλάδας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στις Βρυξέλλες, η δεύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στις Βρυξέλλες, η δεύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι δύο άντρες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την εξεύρεση λύσης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

«Δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία. Θέλω οι Ευρωπαίοι να δουλέψουν μαζί. Ο πρωθυπουργός υιοθετεί μια τροχιά πιο ευρωπαϊκή και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα», τόνισε ο κ. Γιούνκερ, ξεκαθαρίζοντας ότι η Κομισιόν δεν είναι ο κύριος παίκτης, καθώς οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Eurogroup.

Εκτίμησε ότι δεν έχει υπάρξει πολύ μεγάλη πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα. Όπως είπε, κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν τα θέματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. «Η Κομισιόν έχει πάντα έναν βοηθητικό ρόλο» υπογράμμισε.

«Συζητούμε με την Ευρώπη για να βρούμε τον καλύτερο τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Συζητώ με φίλους της Ελλάδας και πιστεύω ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση τα προβλήματα λύνονται», είπε από την πλευρά του Αλέξης Τσίπρας.

 

ZENITH