Skip to main content

Γιουνκέρ: Δυνατό το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα

Την εκτίμησή του ότι τα αποτελέσματα των stress tests δείχνουν ότι το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης είναι δυνατό, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της ευρωζώνης.
Ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε σήμερα ότι τα αποτελέσματα των stress tests, στα οποία υποβλήθηκαν 91 ευρωπαϊκές τράπεζες, δείχνουν ότι το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης είναι «δυνατό».

«Τα stress tests έδειξαν με σαφή τρόπο ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό τοπίο είναι αρκούντως δυνατό», δήλωσε ο Γιουνκέρ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Σλοβένο πρωθυπουργό Μπορούτ Παχόρ.

«Στο σύνολό τους τα τεστ ήταν αξιόπιστα, έγιναν με τρόπο πολύ επαγγελματικό από μεσολαβητές που δρούσαν ανεξάρτητα και βάσει κανόνων», πρόσθεσε ο Γιουνκέρ.

«Ελπίζω όλες οι τράπεζες που εξετάστηκαν να δημοσιοποιήσουν τις λεπτομέρειες των stress tests, γεγονός που θα προσθέσει στην αξιοπιστία ολόκληρης της διαδικασίας», επεσήμανε.

Ο Γιουνκέρ εκτίμησε, άλλωστε, ότι οι χώρες της ευρωζώνης βρίσκονται σε καλό δρόμο για να βγουν από την κρίση. «Η ανάκαμψη έρχεται, όμως πρέπει να προσθέσω ότι αυτή η ανάκαμψη είναι εύθραυστη», υπογράμμισε.

ZENITH