Skip to main content

Γιούνκερ, Ολάντ και Ντράγκι βλέπει σήμερα η κυβέρνηση

Συνεχίζει τον μαραθώνιο επαφών η κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό να συναντάται με τον πρόεδρο της Κομισιόν και τον Γάλλο πρόεδρο και τον υπουργό Οικονομικών με τον επικεφαλής της ΕΚΤ.

Συνεχίζει τον μαραθώνιο επαφών η κυβέρνηση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συναντάται με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Στόχος των συναντήσεων είναι η διαμόρφωση ενός θετικού για την Ελλάδα κλίματος. Η κυβέρνηση αναζητεί μια συμφωνία μέχρι να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο ελληνικό πρόβλημα χρέους, προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες. 

Συγκεκριμένα, στις 9.30 τοπική ώρα ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στον οποίο αναμένεται να παρουσιάσει το αίτημα για μια νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα έχει συνάντηση στις 16.00 με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Αύριο ο Γ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στο Βερολίνο για την πρώτη κρίσιμη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ZENITH