Skip to main content

Γκάμπριελ: Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά δεν ξέρουμε ακόμη πώς

Η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να ορθοποδήσει και να παραμείνει στο ευρώ αλλά δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να ορθοποδήσει και να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ αλλά δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ενώ αναφορικά με το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων, τόνισε πως αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα μας.

«Αυτή η χώρα είναι έτοιμη να βοηθήσει (την Ελλάδα) να ξανασταθεί στα πόδια της - κατά την άποψή μου μέσα στο ευρώ και όχι έξω από αυτό», ανέφερε ο κ. Γκάμπριελ κατά τη διάρκεια συζήτησης στο υπουργείο Οικονομικών και συμπλήρωσε πως «δεν είναι και πολύ σαφές πώς μπορεί να το κάνει κανείς αυτό».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων για τις πολεμικές αποζημιώσεις που διεκδικεί η χώρα μας, ξεκαθαρίζοντας πως το θέμα δεν έχει καμία σχέση με τις διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα.

ZENITH