Skip to main content

«Γκιουλέκα μην κρύβεσαι»

Να πάρει θέση για τα οικονομικά προβλήματα του δήμου ζήτησε από τον Κώστα Γκιουλέκα ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.
της Χρύσας Κυριακού


Να σταματήσει να κρύβεται ζήτησε από τον Κώστα Γκουλέκα ο υποψήφιος δήμαρχος, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε πριν λίγη ώρα σε δημοσιογράφους της πόλης. Ο κ. Μπαρμπουνάκης άσκησε κριτική στον «εκλεκτό» της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι αποφεύγει να πάρει θέση για τα οικονομικά προβλήματα στον δήμο. «Να μας πει ο κ. Γκιουλέκας αν είναι ο συνεχιστής ή όχι της σημερινής διοίκησης και να σταματήσει επιτέλους να κρύβεται. Ένα μήνα τώρα δεν έχει πει τίποτα», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο δήμος χρωστά 105 εκατομμύρια ευρώ
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε μάλιστα “υπερχρεωμένο” το δήμο Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι τα χρέη του δήμου δεν αφορούν μόνο στις τράπεζες (43.276.679,68 ευρώ δάνεια και 6.750.024, 17 ευρώ τοκοχρεολύσια ετησίως) αλλά υπάρχουν 33.000.000 ευρώ από την υπεξαίρεση, που ερευνά η δικαιοσύνη, 16.000.000 που έχει γραφεί σε τοπική εφημερίδα ότι χρωστάει στην εφορία και 6.500.000 ευρώ που δεν έδωσε σε προμηθευτές για να εξοφλήσει την κοινοπραξία που κατασκεύασε το νέο δημαρχείο, ώστε να γίνει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών. «Το σύνολο αυτών των ποσών ξεπερνά τα 105 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε ο κ. Μπαρμπουνάκης.

Απουσία κοινωνικής ευαισθησίας
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μπαρμπουνάκης καταλόγισε απουσία κοινωνικής ευαισθησίας στο δήμαρχο καθώς όπως τόνισε υπάρχει τεράστια έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών στη Θεσσαλονίκη. «Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 ήταν 23 οι παιδικοί σταθμοί και σήμερα είναι 28, ενώ στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι μόνο δύο», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος και δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί δήμαρχος θα λειτουργήσουν 40 νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

ZENITH