Skip to main content

Γκιουλέκας: Αναγκαίος ο διάλογος για την ήττα της ΝΔ

Την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επανακαθορίσει τη στάση της και το πολιτικό της στίγμα με βάση τα νέα δεδομένα τα οποία υπάρχουν τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κόμματος Κωνσταντίνος Γκιουλέκ

Την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επανακαθορίσει τη στάση της και το πολιτικό της στίγμα με βάση τα νέα δεδομένα τα οποία υπάρχουν τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κόμματος Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΡΙΤ.
 
«Θεωρώ - και γι αυτό είμαι από εκείνους που ζήτησαν την σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου πέρα από την τοποθέτηση του Προέδρου να υπάρξουν και τοποθετήσεις βουλευτών - ότι πρέπει να γίνει ένας διάλογος  για να δούμε τα αίτια και τους αίτιους που οδήγησαν στο αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου.
Είναι αίτημα πολλών συναδέλφων μέσα στη Νέα Δημοκρατία να γίνει αυτή η συζήτηση. Για να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δούμε που ήταν τα λάθη και ποια δεν πρέπει να επαναλάβουμε στο μέλλον. Για αυτό το λόγο ζητάμε την σύγκλιση και άλλων θεσμικών οργάνων της παράταξης, όπως η Πολιτική Επιτροπή.
Ένα δημοκρατικό κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν έχει να φοβηθεί τον διάλογο, αλλά πρέπει να τον προκαλεί», σχολίασε ο Κώστας Γκιουλέκας.
 
Λίγο αργότερα, ερωτηθείς για τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης και το αν θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία νομοσχέδια που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, ο Κώστας Γκιουλέκας επεσήμανε:
 
«Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει δείξει ακόμη δείγματα γραφής. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εύχομαι να πετύχει η νέα κυβέρνηση για να πετύχει η πατρίδα μας. Γιατί αυτή η μάχη που δίνεται είναι μια μάχη εθνική όπως και οι μάχες που έδινε η ΝΔ ήταν μάχες εθνικές. Το βέβαιο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα κάνει τυφλή αντιπολίτευση. Νομοσχέδια που κινούνται σε μια σωστή κατεύθυνση βεβαίως θα τα ψηφίσουμε αρκεί να μην είναι νομοσχέδια τα οποία δυναμιτίζουν όλα αυτά τα οποία ο ελληνικός λαός με θυσίες κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης.

ZENITH