Skip to main content

Γκιουλέκας: Φανήκαμε άτολμοι

Με ομιλίες στελεχών του κόμματος, επί οργανωτικών θεμάτων και καταστατικών αλλαγών, συνεχίζονται οι εργασίες του 8ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.
Με τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος επί οργανωτικών θεμάτων και καταστατικών αλλαγών συνεχίζονται οι εργασίες του 8ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

«Πολλές φορές φανήκαμε είτε άστοχοι, είτε άτολμοι», δήλωσε, μιλώντας στο συνέδριο, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκας, σημειώνοντας, ωστόσο, πως έγινε «σημαντικό έργο με τον Κώστα Καραμανλή πρωθυπουργό».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κάποια στελέχη που είχαν ευθύνη σε τομείς δεν είχαν συνηθίσει να ακούνε απείχαν από αυτά που χρειάζεται η κοινωνία.

Από την πλευρά του 0 Υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στην ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε πως η χώρα αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας. « Η χώρα μας ειναι η μόνη χωρα στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει θέμα τρομοκρατίας, ενώ υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα εγκληματικότητας.

Η ΝΔ αντιμετωπίζει μια τρομακτική συγκυρία στην ελληνική κοινωνία και καλείται να δώσει συγκεκριμένες προτάσεις», δήλωσε ο κ. Δένδιας, ο οποίος συνέδεσε την κατάσταση που επικρατεί και με την οικονομική κρίση. «Χρωστάμε περίπου 450 δις ευρώ μόνο στο δημόσιο τομέα. Αυτό το οποίο δημιούργησε το τεράστιο χρέος είναι ο δημόσιος τομέας. Η Ελλάδα δεν αντέχει τόσους δημοσίους υπαλλήλους». Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε πως το κράτος πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του ρυθμιστή. «Πρέπει να προτείνουμε στην κοινωνία μεταρρυθμίσεις που θα είναι δίκαιες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα χρειαστούν και άλλα μέτρα.

Η δική μας προγραμματική υποχρέωση για να διασφαλίσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας στον πολίτη περνά από ριζικές και θεσμικές αλλαγές στις οποίες πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Ο βουλευτής του κόμματος Χ. Ζώης υπογράμμισε πως «αν χτίσουμε αυτό που οραματιζόμαστε, μπορούμε να πάμε καλύτερα». Υποστήριξε μάλιστα πως με το πρόγραμμά της η ΝΔ μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα.

«Μπορούμε να συμφωνήσουμε πως κανείς δεν θα επικαλεστεί πολιτικό κόστος για να αποτρέψει επιλογές στις οποίες συμφωνούμε στην αναγκαιότητά τους», πρόσθεσε.

Την ανάγκη λιγότερου και καλύτερου κράτους επεσήμανε ο ευρωβουλευτής Γ. Παπανικολάου, αναφερόμενος σε θέματα που έχουν σχέση με τη δημόσια διοίκηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Εσθονία, η οποία, όπως είπε, εντάχθηκε στην ΕΕ το 2003 και σημείωσε ότι σε αυτή τη χώρα το ποσοστό των δημοσίων υπηρεσίων μέσω ίντερνετ είναι υπερδιπλάσιο απ΄ότι είναι στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, αυτό το ποσοστό είναι στο 32%, ενώ μόλις το 10,7% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το διαδίκτυο προκειμένου να βρει στοχεία που έχουν σχέση με δημόσιες υπηρεσίες, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 27% και στην Εσθονία ξεπερνά το 55%.

Εξέφρασε, τέλος, τα συλληπητήριά του για τον άδικο χαμό του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

ZENITH