Skip to main content

Γκιουλέκας: Η κυβέρνηση αναλώνεται σε μάχες συμβολισμών

Επίθεση κατά της στάσης και των κινήσεων της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας

Επίθεση κατά της στάσης και των κινήσεων της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Φοβάμαι ότι έχουμε αναλωθεί σε μία μάχη συμβολισμών. Δεν είναι δυνατόν σαράντα ημέρες να συζητούμε για το πώς θα ονομαστεί η συμφωνία, πώς θα ονομαστεί η τρόικα ή το πού θα γίνουν οι συζητήσεις», δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας.

«Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το τι ακριβώς θα συζητήσουμε με τους εταίρους. Τώρα παρουσιάστηκαν κάποια μέτρα και τώρα ξεκινάει ουσιαστικά η διαπραγμάτευση.
Χάθηκε χρόνος χωρίς λόγο και διακινδυνεύουμε την αξιοπιστία της χώρας», προειδοποίησε ο βουλευτής.
 
«Για πρώτη φορά υπάρχει μια κυβέρνηση που στηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα του πολιτικού κόσμου σε αυτή την δύσκολη φάση της διαπραγμάτευσης, κάτι το οποίο δεν είναι αυτονόητο καθώς πριν τις εκλογές η αντιπολίτευση ούτε στήριζε την κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις ούτε ψήφισε κανένα νομοσχέδιο στην Βουλή, όπως την ρύθμιση των 100 δόσεων.

Αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, να καταψηφίζει αυτά που φέρναμε στη Βουλή εμείς δεν θα το κάνουμε. Οτιδήποτε είναι για το καλό της χώρας εμείς θα το στηρίξουμε και θα το ψηφίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και κατέληξε:

«Δεν υπάρχουν βωβοί πολιτικοί οργανισμοί και δεν μπορούμε να δώσουμε σε κανέναν “λευκή επιταγή”. Σαφώς, θα υπάρξει και κριτική. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.

Από το “σχίζω τα μνημόνια” πήγαμε στον “έντιμο συμβιβασμό”. Το “μνημόνιο” βαφτίστηκε “συμφωνία”. Η “τρόικα” βαφτίστηκε “θεσμοί” και η εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ  την “επόμενη ημέρα” έγινε τον “επόμενο χρόνο” και από εκεί πήγε σε… “βάθος τετραετίας”. Ακόμη και η ρητορική της κυβέρνησης για το “μην τυχόν πατήσουν τα κλιμάκια στην Αθήνα” έγινε τώρα “καλοδεχούμενα τα κλιμάκια στην Αθήνα”», τόνισε ο Κ.Γκιουλέκας.

ZENITH