Skip to main content

Γκιουλέκας: Να σταματήσει το… πόκερ και να πάμε σε έκτακτο Συνέδριο άμεσα

Αιχμηρές τοποθετήσεις σήμερα του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, που θέτει ξεκάθαρα θέμα ηγεσίας του κόμματος εν όψει και της Πολιτικής Επιτροπής της Κυριακής.

του Τάσου Τασιούλα

Νέα παρέμβαση μέσω twitter έκανε πριν από λίγο ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρώτος σε ψήφους στην εκλογική περιφέρεια, Κώστας Γκιουλέκας, βάζοντας ανοιχτά θέμα ηγεσίας του κόμματος.

Μάλιστα, η παρέμβασή του είναι ιδιαιτέρως αιχμηρή. «Πόκερ στην πλάτη των Ελλήνων δεν μπορεί να παίζει κανείς – Να πάμε άμεσα σε έκτακτο Συνέδριο», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Γκιουλέκας.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση έρχεται μόλις μια μέρα μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, όπου ο βουλευτής είχε πάρει ανάλογη θέση και δυο μέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος την ερχόμενη Κυριακή.

Εκεί άλλωστε αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο ανοιχτές τοποθετήσεις και να τεθούν τόσο ζητήματα περί πολιτικής φυσιογνωμίας και προσανατολισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και ζητήματα σχετικά με την εκλογική ήττα και τον επιμερισμό των ευθυνών και προφανώς να εκδηλωθεί η όποια δυσαρέσκεια για την ηγεσία.

Νωρίτερα πάντως, ο κ. Γκιουλέκας σε δηλώσεις του σε αθηναϊκό ραδιόφωνο έλεγε ότι «στη ΝΔ έχουμε ελευθερία λόγου, αν κάποιος πιστεύει ότι πρέπει να έχουμε αλλαγή ηγεσίας να το θέσει»…

«Το θέμα είναι αν μπορούμε να γίνουμε ξανά πολιτικά ελκυστικοί», σημείωσε ο βουλευτής και συμπλήρωσε ότι «το 28% μπορεί να γίνει 38% ή 48%, στο χέρι μας είναι να πάμε και στο 18% και το 8%»...
 

ZENITH