Skip to main content

Γκόρντον Μπράουν: «Μπορούμε να μεταμορφώσουμε την πολιτική μας»

Προσπάθεια του Βρετανού πρωθυπουργού για αποκατάσταση της εικόνας του.
Σε εξαγγελίες προχώρησε ο βρετανός πρωθυπουργός και πρόεδρος των Εργατικών, Γκόρντον Μπράουν, στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος στο Μπράιτον.

Χαρακτηριστικά ο κ. Μπράουν υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για αλλαγή του εκλογικού νόμου, θα εισηγηθεί πολιτικές που επιτρέπουν «απόσυρση» βουλευτών που παρανομούν και υποσχέθηκε περισσότερη δωρεάν περίθαλψη σε παιδιά φτωχών οικογενειών, αλλά και μεταρρυθμίσεις στην λειτουργία του οικονομικού συστήματος.

«Μπορούμε να χτίσουμε μία οικονομία που θα χαλιναγωγεί τις υπερβολές του παρελθόντος, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της κοινωνίας που γερνάει με μία εθνική υπηρεσία περίθαλψης, μπορούμε να είμαστε η γενιά που θα νικήσει τον καρκίνο, μπορούμε να μεταμορφώσουμε την πολιτική μας» ανέφερε στην ομιλία του ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Οι δημοσκοπήσεις διαγράφουν άσχημο το μέλλον του κόμματος του Γκόρντον Μπράουν, καθώς η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση τοποθετεί τους Εργατικούς στην τρίτη θέση για πρώτη φορά από το 1982, και δίνει προβάδισμα στους Συντηρητικούς.

ZENITH