Skip to main content

Γκρίνια στη ΝΔ για την υποψηφιότητα Κικίλια

Γαλάζια στελέχη που είχαν «κλειδώσει» ως υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Αττικής αρνούνται πλέον τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο Κικίλια, φοβούμενοι εκλογικό βατερλό της ΝΔ στη μεγαλύτερη περιφέρεια της
Έντονος προβληματισμός παρατηρείται σε πολλά στελέχη της ΝΔ στην Αθήνα για την υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια στην περιφέρεια Αττικής.

Είναι ενδεικτικό ότι γαλάζια στελέχη που είχαν «κλειδώσει» ως υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Αττικής  κάνουν πλέον δεύτερες σκέψεις, με τους περισσότερους εξ αυτών, μάλιστα, να φθάνουν στο σημείο να αρνούνται τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, φοβούμενοι εκλογικό βατερλό του κόμματος στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Όπως υποστηρίζουν, η υποψηφιότητα Κικίλια δεν συγκεντρώνει ούτε σοβαρά αυτοδιοικητικά ούτε ισχυρά πολιτικά χαρακτηριστικά, αφού ο κατά τα λοιπά συμπαθέστατος πρώην αθλητής έχει προφανή απειρία στην άσκηση δημόσιας διοίκησης, με θητεία δημοτικού συμβούλου μόνο για τρία χρόνια, χωρίς να έχει παράλληλα καταφέρει να κάνει διακριτή την πολιτική του παρουσία και προσωπικότητα.

Εκφράζονται παράλληλα φόβοι πως η εν λόγω υποψηφιότητα είναι εύκολο να «χτυπηθεί» από τον ΛΑΟΣ, , ενώ ως επιχείρημα αναφέρουν και τα μεγάλα χαμόγελα που εμφανίστηκαν στην Ιπποκράτους όταν έγινε γνωστή η σχετική είδηση. Μία πιθανή υποψηφιότητα της Φ.Γεννηματά στην περιφέρεια Αττικής, προσθέτουν, θα οδηγούσε σε υγιεινό περίπατο του ΠΑΣΟΚ στην Αττική, στην περιφέρεια δηλαδή της χώρας όπου το εκλογικό αποτέλεσμα θα έχει τον μεγαλύτερο πολιτικό συμβολισμό. «Αν επαληθευτούν αυτοί οι φόβοι, θα έχουμε κατορθώσει το ακατόρθωτο. Θα  δώσουμε στην κυβέρνηση και στην πολιτική του μνημονίου το άλλοθι και τη νομιμοποίηση που δεν μπορούν να βρουν πουθενά αλλού», προσθέτουν τα προβληματισμένα γαλάζια στελέχη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην αντίπερα όχθη βρίσκεται η υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπισή του από τον κόσμο και τα στελέχη της ΝΔ. Ουρά σχηματίζουν οι υποψήφιοι που έχουν εκφράσει ανοιχτά τη βούλησή τους να μετάσχουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο ψηφοδέλτιο που θα καταρτίσει ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος πονοκεφαλιάζει ευχάριστα για το ποιους να πρωτοεπιλέξει...

ZENITH